torsdag 2 april 2015

La Cumparsita

 Mönster; Länge länge har jag tjatat och drömt om en stor fluffig grå sjal och här är den nu. Låt mig presentera: La Cumparsita (ravelrylänk). Jag har liksom både bra och dåliga saker att säga om den här sjalen. Slutresultatet är jättefint och precis så stort och grått och fluffigt som jag drömde om men mönstret var inte särskilt roligt. Det sa aldrig riktigt klick mellan oss. Ni vet hur det kan vara ibland, maskorna sitter inte riktigt där de ska i diagrammet och den växer inte så där självklart och genialiskt ut från mitten utan den blir lite klumpig, lite amatörmässig.
Jag gjorde en del ändringar i det avslutande mönstret, stickade omslagen i slätstickning i den nedre delen av "lövet" och i omvänd slätstickning i den övre delen och så gjorde jag en extra rapport av hela det diagrammet och så avslutade jag med en egen liten uddkant.

Nu när det var ett tag sen jag stickade klart den tycker jag om den mer för jag har inte längre den tråkiga stickningen i färskt minne och till hösten kommer jag att fullkomligt älska den.
Fast jag känner att mitt sug efter stora grå sjalar inte är mättat, måste nog sticka en till snart tror jag...

Garn; Det allra bästa med det här projektet är garnet, fy tusan vilket ljuvligt garn! Jag har stickat med Knit by Numbers från John Arbon, 3 härvor gick åt ganska precis och färgen heter 06. Jag handlade från Magasin Duett. Garnet är så otroligt mjukt och fluffigt och som en dröm att sticka med. Skulle så gärna vilja sticka någonting mer av det i framtiden, perfekt till barnplagg tänker jag.

Stickor; 4 mm men jag hade kunna använt 4,5 för en luftigare sjal men jag gillar resultatet. 


5 kommentarer:

Heidi sa...

Ja, det är härligt att förverkliga sina drömmar:) Sjalen ser jättefin ut:)

Nästansjö vävförening sa...

Hej Vi har en bloggtävling som kanske är nåt för dig. Titta in och va me //Linnea

Helga sa...

Jättefin och vilket härligt väder du hade :)

MJsson sa...

Fantastiskt fin må ja säga !! <3

Elisabeth sa...

Så jättefin!