torsdag 10 september 2015

Moneta dress

 Kommer ni ihåg min Moneta som jag sydde i början av sommaren? Den var ju ett prov och jag hade en hel del saker jag ville förbättra men sen lämnade jag tillbaka symaskinen till mamma och det blev inget av med den saken.
Men nu blev sömnadsabstinensen allt för svår och jag lånade hem mammas maskin igen och äntligen fick jag sy en riktig Moneta dress (länk till mönstret).
Jag valde att göra en med kort ärm den här gången och jag måste säga att det är den perfekta längden enligt mig, ofta är korta ärmar för långa tycker jag.
Jag gjorde storlek xxl för livet och ärmarna och 3xl för kjolen minus 5 cm ungefär, jag skulle lätt kunna sytt xxl rakt igenom men jag ville ha lite mer vidd och rynk i kjolen.
Den här gången har jag sytt i en viscosetrikå från Ohlssons Tyger i en av mina absoluta favoritfärger.

Jag är jättenöjd med klänningen och nu vill jag bara sy, sy, sy. Det är så otroligt roligt och ger snabb belöning, en klänning på en förmiddag är inte dumt alls.
Jag har faktiskt beställt tyg och andra tillbehör och ett mönster till en parkas, vi får se om jag tycker att det är lika roligt att sy efter det galna äventyret. Lovar att hålla er uppdaterade.

5 kommentarer:

ylva sa...

En klänning på en eftermiddag är som sagt inte dumt alls !

Heidi sa...

Så bra du passar i den! Den är jättefin!!

Elisabet :) sa...

Så fin! Färgen är helt underbar på dig. Något att bli glad av.

Drömfångare sa...

Verkligen fin klänning , önskar jag också fick lusten tbx att sy

I mina gömmor sa...

Hej! Är det svårt att sy i det elastiska bandet i midjan?

Malin