söndag 27 september 2015

Treppenviertel socks

 Mönster; Treppenviertel socks (ravelrylänk). Jag har bara bra saker att säga om det här mönstret, så roliga att sticka, smart konstruktion så att de sitter bra på foten och väldigt snygga. Alla borde sticka minst ett par helt enkelt och jag tror att det här är ett mönster som kan locka även dem som i vanliga fall inte stickar sockor.
Det här paret har jag stickat till min man (han fick tre par strumpor i födelsedagspresent) men jag måste sticka ett par till mig själv också.

Garn; En härva Dream in color Starry i färgen Shiny moss 9, den här härvan har jag fått i present och garnet var en helt ny bekantskap för mig och jag blev väldigt förtjust i det. Garnet är handfärgat och har så silverblänk som gör att det ser ut lite som daggdroppar i ny björnmossa, vackert! Överlag så har jag kommit på att jag älskar sånt här lite tjockare, fluffigare sockgarn med hög twist, det passar min lösa stickfasthet mycket bättre än det tunnaste sockgarnerna. Det enda som gör att jag inte kan tokrekommendera det är att det är gjort av australiensisk merino och det brukar jag undvika i vanliga fall men det finns ju faktiskt australiensisk merino som producerats schysst men jag kan inte gå i god för det här garnet.

Stickor; 2, 5 mm och det kändes som att den här stickningen flög fram eftersom jag kunde använda så tjocka stickor, hurra för fluffigt sockgarn säger jag bara.2 kommentarer:

Heidi sa...

Så sköna de ser ut!!

Hanna sa...

Tyckte oxå det var ett roligt mönster och funderar på att sticka i lite tjockare garn. Det där gröna är jätte fint!