onsdag 2 december 2015

Norwegian mittens for Mimi

 Mönster; Norwegian mittens for Mimi,finns som gratismönster på Ravelry.
Ni som följt mig ett längre tag har nog inte kunnat undgå att märka att jag influeras starkt av norsk stickning sen en tid tillbaka. Jag kan inte se mig mätt på norska barnkläder och flerfärgsstickade vantar och tröjor. När de här vantarna fladdrade förbi i mitt ravelry-flöde för några veckor sen var det kärlek vid första ögonkastet och jag var bara tvungen att lägga upp till dem på en gång.

Otroligt snabbstickade och fina men kanske inte riktigt ett perfekt nybörjarmönster eftersom det är långa flotteringar i mönstret på sina ställen och mönstermakaren har inte skrivit ut hur du ska minska för toppen på vanten utan det får du lista ut själv. Men med det sagt så är det verkligen inte ett svårt mönster och har du stickat ett par vantar sen tidigare kommer du lätt klura ut hur du ska sticka de här också.
Jag stickade den minsta vuxenstorleken eftersom mitt garn var lite tjockare än originalgarnet.

Om jag ska säga någonting negativt så är det att jag inte är så förtjust i norska tumkilar. De passar inte mina händer särskilt bra, de är väldigt vackra och dekorativa men jag behöver lite mer svängrum i en tumkil för att vara helt nöjd.

Garn; Jag använde det som fanns i skåpet och den här gången var det grått och vitt Peer Gynt från Sandnes och rött Navia Trio. Jag älskar verkligen att sticka med sånt här lite rustikt lite tjockare ullgarn, flerfärgsstickningen blir så snygg och swosh säger det så är man klar.

Stickor; 3,5 mm mina fyrkantiga favoritstickor, som mums att sticka med.2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket roligt mönster!

Birgitte sa...

Vottene dine ble kjempefine!! En tøff vri å ha ulike bunnfarge :)