fredag 27 november 2015

3 color cashmere cowl igen

 Mönster; 3 color cashmere cowl (ravelry länk) Jag stickade en sån här tidigt i vintras (slutet av januari närmare bestämt) och den har varit min ständiga följeslagare hela året. Den passar till allt och alla väder och dessutom var den väldigt rolig att sticka. Därför var det inte så konstigt att jag fick feeling när jag fick en massa rester av Lisa och kände att jag måste sticka en till.
Det är garnerna som fått bestämma mönstret den här gången så jag har inte riktigt rätt antal varv och ränder hela vägen men fin blev den ändå.
Jag kan verkligen rekommendera det här mönstret till alla som behöver nåt mjukt och mysigt runt halsen och en rofylld men rolig stickning.

Garn; Bara rester från mig själv och från Lisa, jag tror att det är de här garnerna:
grått Moods of color Twosoft, grått Sandnes Alpakka, ljusgrått en provspinning helt magiskt Gotland/Mohair från Ateljé Norrgården, mörkgrått Sandnes silke/alpakka, mörkgrått Permin Zenta, ljuslila Rowan purelife revive, mörklila Permin Zenta och lila Drops Alpacka.
Permin Zenta var en ny bekantskap för mig och det var ett riktigt mysigt och fint garn, det ska jag sticka fler gånger i.

Stickor; Eftersom vissa av garnerna är lite tjockare än originalgarnerna så har jag använt 3,25 mm och 3 mm till resåren upptill. det gör att min cowl är lite bredare men det är verkligen inte negativt.3 kommentarer:

Maja sa...

Så himla fin!!!
Tack för vantmönstret som jag just skrev ut!
Du är en källa till inspiration!
Kram//Maja

Tyg och otyg sa...

Fin! Jag stickade också en sådan i våras, men jag kommer inte helt överens med den. Den blev lite för bred, så den håller sig inte uppe utan faller liksom ihop i en korv runt halsen så att varken färger eller mönster kommer till sin rätt riktigt.
Zenta stickade jag en mössa i tidigare i veckan, håller med om att det var ett trevligt garn (ny bekantskap för mig också).

Heidi sa...

Så fin den är! färgerna och mönstren gör den verkligen till det där lilla extra!