lördag 3 december 2016

Fårbacken i Manduzana sock DK

 Amanda frågade mig om jag ville testa hennes nya garn eftersom hon inte riktigt hann det själv och naturligtvis ville jag det.
Garnet heter Manduzana Sock DK (det finns några härvor kvar i webbshoppen) och det är ett riktigt tjock och stunsigt sockgarn i superwash merino och nylon. Jag valde att sticka upp ett par av mitt eget mönster Fårbacken (mönstret finns att köpa här på ravelry) och garnet och mönstret gifter sig perfekt. Jag är alltid på jakt efter fina tjockare sockgarner och här har jag hittat en ny favorit och extra roligt att det passar så bra till mitt mönster eftersom jag är väldigt besviken på nässel-sockgarnet som jag stickade upp det mönstret i. (Det noppar enormt efter tvätt och håller inte för slitage alls.)

Jag hade en röd härva i färgen 'Venetian red' och en grå härva i färgen 'Mist' och det räcker till två par sockor i storlek 38 om man vänder på färgerna. (Ett utmärkt julklappstips om jag får säga det själv!)

Jag har stickat med storlek 3 mm på stickorna eftersom jag stickar löst och det blev en väldigt vacker yta i flerfägsstickningen men jag skulle kunna tänka mig att garnet passar jättebra till alla typer av barnplagg  på 4 mm stickor. Det ska bli spännande att se vad alla kommer att sticka med det här finfina garnet.

Viktigt att skriva i sammanhanget är att även om Amanda är en nära vän så skulle jag aldrig hylla hennes garner om jag inte tyckte att de var bra och ni kan alltid lita på att åsikterna jag har om mönster och garner i bloggen alltid är rakt igenom mina egna. Sen tycker jag alltid att det är extra kul att kunna lyfta fram duktiga svenska indiefärgare som sliter på för att vi som stickar ska få njuta av riktiga kvalitetsgarner. Inga kommentarer: