fredag 27 juni 2008

Clover


Mönster; Clover, junisockor i Stickameras sock-klubb. Ett kanonmönster måste jag säga, ursnygg kombination av spets och flätor, lätt att lära sig men ändå en liten utmaning. Väldigt snygg ribbad häl. Jag har följt mönstret i stort men jag har minskat 4 maskor över foten så att den blir lite tightare.

Garn; Trekking hand art från Zitron i färgen Brazil köpt från Garnhärvan. Galet underbart glad färg må jag säga. Jag gillade det här garnet vi får se hur det blir efter användning och tvätt.

Stickor; Mina mysiga trästickor 2,5 mm från hemslöjden i Falun. Jag har upptäckt en spännnade sak, jag stickar lösare med trästickor, därför blir strumpor större när jag stickar med den här uppsättningen strumpstickor, det var därför jag minskade antalet maskor över foten.

12 kommentarer:

Kate sa...

They are lovely. :-)

Efwa - Medea sa...

Vilken ljuvlig färg. Upptäckte just att jag stickat en annan häl. Eftersom jag stickar toe-up tittade jag inte på Clovermönstret. Shit...
Men men... jag får väl göra ett par till =)

Anonym sa...

Å vad fina de blev! Garnet är såååå läckert!

Eva i Halmstad sa...

Vilken härlig färg, jag blir glad bara jag ser dom.

Ha en riktigt go helg på dej.
Eva.

Nettan sa...

Supersnygga. Väldigt läckert garn.

makiato sa...

Vilka snygga sockar i en härlig färg!

Sandra sa...

Oj jag vill också ha! :)

Anonym sa...

Vilken FANTASTISKT grön färg! Man blir glad ända ner i tåspetsarna.

Marianne sa...

Kanonfina härlig färg. Jag gillar också det garnet helt underbart att sticka med.

Tvärslå sa...

Otroligt fina, som vanligt en fröjd att se dina saker.
Jag har en utmaning till dej - om du vill alltså !

emma sa...

Härliga!! Bra tips på strumpgarn... Har hittills varit väldigt tveksam till melerade garner, särskilt när det är flätor och mönster inblandat.. men jag får väl kanske ta och ändra min konservativa uppfattning :)

Dödergök sa...

Hej alla! Kul att kunna liva upp med lite färg, det känns som att jag tagit på mig den uppgiften här i bloggland, ju mer färg dessto bättre! :)Dessutom tyckte jag att det här garnet passade så bra ihop med mönstret och det är inte ofta som flerfärgade garner gör det men här gifte de sig bra.