torsdag 12 juni 2008

Laminaria

Mönster; Laminaria från vårnummret av Knitty. Jag har gjort precis så som det står, inga egna lösningar och freestylande här inte, no sir. Mönstret är alldels perfekt och roligt som det är, massor av nya (iaf för mig) lösningar och spännande maskor. Jag är kär i det första björnmosseliknande mönstret och jag har redan funderingar på nya projekt i samma mönster. Jag tyckte dessutom att det var skapligt lätt att memorera mönstret och den var ganska snabbstickad när jag väl satte mig ner och koncentrerade mig. Toppbetyg med andra ord!

Garn; Lace pure wool från Handpainted Yarn färg mustard köpt från Garnhärvan. 113 g gick åt alltså lite mer än en härva. Jag älskar det här garnet, det är lite hårigt och fluffigt utan att vara ett mohairgarn och efter tvätt och blockning blir det överraskande mjukt.

Stickor; Jag stickade på en alldels för kort rundsticka 3 mm för jag ville inte ha en så gles sjal, det skulle nog gå alldels utmärkt att sticka med 3,5 mm eller 4 mm med det här garnet.


Återigen är det systerdottern som varit fotograf.

22 kommentarer:

Det här är jag: sa...

Å den blev ju super!
Har funderingar på en egen,
kanske,
verkar kul att sticka.
Men sen kommer ju det där - behöver jag verkligen en sjal till...?

marindi sa...

Den är ju otroligt vacker! Jag vill också göra en. Perfekt till din svarta klänning är den också. Frågan är nu om man måste göra klart andra projekt först? Hm.......... nej.

Anonym sa...

Ojoj vilken fin sjal! Har själv funderat på det mönstret...är ju så vackert. Nu är jag övertygad om att jag måste göra den sjalen nu på direkten :D Man kan ju aldrig få för många sjalar!

Anonym sa...

Åh, så snygg den blev. Vilken härlig färg (fast jag skulle inte kunna bära upp den).

Den ser alldeles underbar ut.

Anonym sa...

SUPERFIN, Göken!
Fantastisk färg - mycket bra på dig!

Jag håller på o laddar för att sticka en själv, men kan inte bestämma mig för vilken färg. Kanske att jag stickar i hela 3 olika färger!

Anonym sa...

Ååå vad snygg!! Jag laddar också för en egen Laminaria fast i råååsa. :)

petra.m sa...

Du ser helt fantastisk ut i den superfina sjalen!!! Och min absoluta favvofärg:)

Nettan sa...

Åh så vacker den är. Alldeles alldeles underbar =0)

Anonym sa...

Wow! Jättesnygg sjal och underbar färg!

Jag har också planer på en Laminara, men hade tänkte göra om den lite... fast nu blir jag lite tveksam när du är så nöjd med mönstret som det är...

Garnängeln sa...

Ojojoj gud så vacker. Färgen passar dig bra.
Många kramizar Garnängeln

desiree sa...

Jättefin! Och jättefin färg.
Åh vad sugen jag blir att börja på en jag med. Jag undrar hur den skulle bli i en mörkare färg?

Anonym sa...

Åh, så otroligt vacker. Ännu ett sjalmönster att lägga till i samlingen över åtråvärda som jag aldrig kommer att kunna sticka.

Anonym sa...

Ljuvlig ljuvlig ljuvlig och alldeles fantastiskt vacker!!

Och färgen är ju, förstås, perfekt! :)

maria carlander sa...

fantaz! färgen är ljuvlig och du ser skönt nöjd ut... Den står högt upp på min sjallista, jag funderar på att bara göra de två inre mönstersorterna, jag får se.

Ha det gott!

Anonym sa...

Så underbart vacker!

Beatrice sa...

Åh så fin. Färgen är fräsch och passar dig jättebra. Göra en själv....hmmm, måste nog göra färdig lite WIP först, tyvärr...

Kamilla sa...

Vad snygg den blev! Jag har själv spanat in mönstret men tänkte att jag skulle bli klar med minst 4 pågående projekt innan det blir dags för det.. (:

emma sa...

Åh, den är så snygg! I nåt svagt ögonblick hakade jag på en KAL på en blogg och skrev ut mönstret.. längre har jag itne kommit än.. Gillar verkligen mönstret, jag ser döskallar längs kanten, men det kanske bara är jag...

Agata sa...

Vacker, vacker! Finfin färg var det också. Hmm. Kanske ska jag frogga mitt lingarn och börja om på en sån här istället....

Helena sa...

Så fantastiskt fin den blev!

Elin sa...

Ååh vad fin den blev! Nu kan jag knappt vänta tills jag blir klar med min egen. Men det är just det att bli klar..tror du att du kan hjälpa mig med en undring jag har ang. mönstret? Det känns dumt att be om hjälp, säg till om du inte har tid men här är frågan iallafall.

Jag håller på med edge chart 1, och det är på rad 7 när man ska göra dubbla omslag som det blir problem. Hur gör man när man stickar nästa varv (det aviga)? Stickar man det dubbla omslaget som en maska eller som två? Det blir ju helt konstigt när man försöker göra det som två, men det känns ändå som att jag borde göra så. Har jag missat något vitalt i kunskapen om dubbla omslag?
Tacksam för svar
/slingerbult

Leo sa...

Hej, gillar verkligen din blogg och din laminaria, den är väldigt vacker, man kan aldrig ha för många sjalar, speciellt inte gröna!