onsdag 20 juni 2012

Arroyo

 Mönster; Arroyo (ravelrylänk). Å jag vet inte vad jag ska säga om det här mönstret, har man inget snällt att säga borde man vara tyst. Men jag har ju inga egentliga klagomål, mer än att den var tråkig att sticka och att det tog hundra år att sticka spetskanten och att jag bara kände mig allmänt less på den. Men allt det där är nog mitt eget fel. Jag startade upp det här projektet under fel premisser, jag trodde att jag skulle få till en snabb snygg födelsedagspresent till Lina men i stort sett noll arbetsinsats. Så blev det ju inte. Den toksvalde garn också, jag hade lite rester av Sandnes alpacka som jag trodde att jag skulle komma rätt långt på men istället fick jag beställa garn två gånger och projektet sinkades i alla evighet. Fast fin blev den ju och det har lyxigt tungt fall i den dubbla alpackan och den går att vira hur många gånger runt halsen som helst. Jag tror dessutom att Lina kommer att gilla den och det är ju huvudsaken.

Garn; sandnes alpacka stickat med dubbelt garn, hur många nystan som helst gick åt, säkert bort emot 6 stycken så sjalen väger nog ca 300 g.

Sticka; En trubbig gammal skitsticka med bångstyrig vajer storlek 5 mm, jag måste köpa nya stickor av grövre storlek. Mycket var nog stickans fel här faktiskt.


5 kommentarer:

kråkspark sa...

Men jätttesnygg blev den! Säkert värt all möda du har lagt ner!

mormor sa...

Ja, den blev verkligen snygg!
Glad midsommar!
hälsar Monika

Krickelina sa...

Hm, hm, tycker den/din Arroyo är snygg jag. Hade tänkt sticka den, måste kanske tänka om då, har svårt för långtråkiga saker

Sarah sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sarah sa...

Med risk för att få onda ögat: jag tyckte att den var jätterolig att sticka! Lite stökig ibland, men rolig.