onsdag 13 juni 2012

Blockning

 Jag har sparat på mig en hel del blockning den senaste tiden. Energin till att krypa runt med nålar och blöta ner hela köket har inte riktigt funnits där. Men nu hände det sig (som allt som oftast) att jag drabbades av förkylningen från helvetets portar och finner mig nu mot min vilja inspärrad hemma istället för på jobbet. Inget ont som inte har något gott med sig, detta prematura sommarlov har nu fått mig att ta tag i en liten del av högen. Först ut är Drops-strumporna (ravelry-länk) som syrran ska få. Inte dumt alls.
 Sen har vi lilla Bjomal  (ravelry-länk) som jag stickade i Rättvik, ska bli spännande att se hur den blir efter blockning.
 Lisas fläta är jättevacker och så rolig att sticka.
Sist ut för den här gången har vi Arroyo (ravelry-länk), min hat-stickning under de senaste månaderna, fy 17 vad trist och tråkig men så här ser den ju riktigt fin ut och jag tror att den kommer att passa mottagaren perfekt.

3 kommentarer:

Zachsian sa...

Hej, får jag fråga varför du tyckte Arroyo var så tråkig att sticka. Tänkte precis sticka en sån:( ;)

Kram

Dödergök sa...

Zachsian!
Å det är säkert mitt fel, jag stickade med dubbelt garn och med en trubbig gammal stel rundsticka och så var det ca en miljon maskor i början och jag trodde nog att det skulle gå snabbare. Sen tog garnet slut också, två gånger. Men som sagt det var nog mest mitt fel att den var tråkig.

Anonym sa...

Måste fråga hur du gör när de blockar sockor. Håller precis på med ett par tvåfärgade sockor och de ser lite "bubbliga" ut så jag antar att jag nog måste blocka dem för att mönstret ska bli bra. Men hur tusan gör man? Jag brukar låta sockor forma sig på foten men den här gången funkar det inte.