torsdag 30 juni 2016

Mönstersläpp Floribunda

 Nu finns det andra mönstret från Manduzana och Dödergöks sock-klubb till försäljning på Ravelry.
Mönstret hittar du HÄR.
När mönstret släpptes i klubben skrev jag så här om det; 

Floribunda betyder ”rikblommande” och det stämmer bra in på de här vårglada sockorna med flerfärgsmönster. Likt de första vårblommorna bjuder Floribunda på en busig och färgsprakande vitamininjektion till din socklåda. 
Sockorna stickas från mudden och ner, skaftet har flerfärgsmönster i kolumner som sen fortsätter ner på foten. Floribunda har en istickshäl som stickas på en gång och en mönstrad sula som gör att sockorna är lika fina från alla håll.
Du behöver;
Garn: Manduzana Merino Sock Sport 300m/100g 80 % superwash merino / 20 % nylon i färgerna: A ”Clementin” (gul) och B ”Viol” (lila). Garnåtgång: ca 50 g av vardera färg ca 300 meter totalt.
Stickor: 6 stycken strumpstickor i storlek 3 mm eller den storlek du behöver för att få rätt stickfasthet. Eller motsvarande två rundstickor om du föredrar att sticka med magic-loop. 
Stickfasthet: Ca 30 maskor och 31 varv/ 10 cm i flerfärgsstickning. Storlek: 36- 42 i den angivna garnåtgången men sockan kan självklart stickas längre men tänk då på att garnåtgången påverkas. Benet mäter ca 10,5 cm ner till hälens början och foten mäter ca 10 cm på bredden i platt tillstånd.
Till de här sockorna valde vi att använda Manduzana Merino Sock Sport, ett sockgarn med massor av stuns och en tjocklek som gör sockorna väldigt snabbstickade.
Observera att i mönstret är garnmängden beräknad efter att stickorna stickas spegelvända men vill du att sockorna ska vara lika är det så klart upp till dig men tänk då på att du behöver mer garn av huvudfärgen. 
Manduzana har färgat upp fyra fina färger som finns till salu nu i webbbutiken men fler färger är på väg. Jag kan verkligen rekommendera det här garnet till inte bara sockor utan till alla möjliga plagg som mår bra av stunsiga välformade maskor, själv är jag väldigt sugen på att sticka en kofta i det.1 kommentar:

Linda sa...

Wow! Så fina! Jag klickade direkt köp via ravelry.