lördag 1 december 2007

Dan före dan före dan före.....

Godmorgon i stugan! Inte blev det så mycket städat igår inte, får ta ett drag med snabeldraken innan Å kommer på fiskmiddagikväll. Men det blev iaf lite pyntat på köksbordet. Visst är det konstigt att det är roligare att pynta än att städa?! ;) Jag är jätteglad över min nya adventsljusstake, ser fram emot att tända det första ljuset imorgon.
Som ni kanske upptäckt är jag väldigt förtjust i stjärnor och stjärnmönster överhuvudtaget. Det här är mina älsklingsstjärnor. De är köpta på loppis för kanske 6 år sen för 2 kr styck. För några veckor sen vände jag på dem när jag gjorde rent dem. Det står "svenskt tenn" på undersidan!!! Kan det här månne vara mitt bästa fynd någonsin? Fina är det oavsett deras "verkliga" värde.

På köksbordet ligger nu en alldeles splitterny duk, eller jag vävde den förra hösten men den har legat ofållad i skåpet ända tills igår. Språngdräll, bomullsvarp och halvblekt lintow 8 som inslag. Ursprungsmönstret är en liten fyrkantig servett men jag har förstorat upp mönstret och vävt dukar och löpare. Klicka upp den första bilden för mer översiktsbild av mönstret.
Det här pysslade jag också med igår. Min mamma beställde två broscher av mig att ge bort i "tantpresent". De har en tovad svart baksida, framsidan är sydd av svart kläde och vinrött grovt linne med röda pärlor. Allt är handsytt och broderat med lintråd.
Ja och sen när jag ändå var i "handsömnadstagen" fick jag bara lov att provsy två nåldynor enligt gulliga Lisas beskrivning. Det var så roligt! Inte för att de är perfekta på något sätt men fina blev de och helt beroendeframkallande. Tack så mycket Lisa för inspirationen! Jag vill göra en färgglad och använda som brosch på min kappa. Måste ut på loppistur och gräva fram lite roligare färgglada knappar bara...

Kram till alla denna gråtrista men ändå ljuvliga första december!

4 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Vilken vacker duk. har också glädjen att få lägga hemvävda dukar på mina bord, min mamma väver dom till mej.
Har också en stjärnsamling, bild kommer kanske på bloggen senare.
Lycka till på knappjakten.

Åsa sa...

Åh, vad fint du har gjort.Nu börjar faktiskt lite julstämning komma fram här också. Men jag får dela lite på pyntet mellan två bostäder men det går det också. Trevlig helg på er./Åsa

Dödergök sa...

Eva! Tack! Det är något visst med hemvävt och stjärnor.:)

Åsa! Tack så mycket! Måste vara drygt att bo på två ställen så där, dubbelt så mycket att städa tex...

Anonym sa...

Åh, vilka fina stjärnor! Och vilka fina nåldynor!!!