måndag 23 mars 2009

Tröststickning

Aeolian shawl, jag har saknat spetsstickning men bristen på tålamod har handikappat mig en smula. Nu provar jag med lite tjockare garn kanske tappar jag inte sugen lika lätt då. Vackert blir det men det är jobbigt att virka på pärlorna, vi får se om jag gör det genom hela sjalen. Förmodligen inte.Bunden till händerna
-bunden till fötterna
-kastad till hajjarna!
Bloody emo-måndag!!!


9 kommentarer:

Annas garndrömmar sa...

Vilken fantastiskt underbar, perfekt färg på garnet!!!
Jag började också på min aeolian igår, roligt MEN som sagt pilligt med pärlorna... Jag gillar att ha en spetsstickning på gång, även om alla dagar inte erbjuder det tålamod som krävs för det :)

Sillen stickar sa...

Helt rätt tröststickning! Å helt rätt att sticka i lite grövre garn, tycker jag. Jag funderar fortfarande på vilken färg jag ska välja på sjalen, har fundrat på mörktcerise som du har valt. Det ser jädrigt fint ut.
Jag kommer skippa pärlorna.
Hoppas du känner dig gladare, att trösten hjälper.
hälsning f Cilla

Kristina sa...

Jag är okunnig på området och undrar hur man gör när man virkar på pärlorna? Låter spännande! Då behöver man kanske inte skjuta pärlorna framför sig på garnet hela tiden?

Stickfantomen sa...

Ska också ge mig i kast med en Aeolian vad det lider, cause I'm a desert lover.

Finns kanske lite shintomagisk tröst till dig i länkarna, längst nere på mitt inlägg om Yamato och Wa-daiko. Kom nu upp till ytan igen, och kika gärna.

tant Maria sa...

Åh, mönstret är jättefint. Väntar med spänning på att du ska gilla stickningen så man får se fler bilder. Gillar din blogg! Tvåändsstickning säger du alltså - jag älskar vantar o stickar dem i ull, det låter som att jag måste hitta en kurs eller någon instruktion på nätet... har du några tips?

Camilla sa...

Jag ser fram emot den dagen jag kan tröststicka spets, för en nybörjare är det Barbie-kläder som gäller, pippipippi

Sara Tristan sa...

Hej Erika! I found you.

emodagar är fina dagar minsann<3

Chaos by sa...

Åhh Aeolian, jag ska ge mig på den efter att jag avslutat en annan sjal. Men annars kan du sticka ugglor för det blir man glad av =), den tröjan var så lätt att sticka också.

Dödergök sa...

Anna!
Ja visst är det vackert garn, köpt hos sannsticks. Mjukt och underbart färgat. Jag har 50 g hoppas att det räcker!

Sillen! Jo spetsstickning tröstar fint. Skippa pärlorna du, det äe aspilligt men faktiskt fint. Nästa jag gör blir nog utan pärlor.

Kristina! Å jag är bara en nybörjare på att virka på pärlor så jag kan inte förklara men det finns en beskrivning som hör till det här mönstret på Knitty.

Stickfantomen! Det känns som att "alla" stickar elller vill sticka den här sjalen just nu och än så länge är det jätterolig!
jag är alltid i behov av tröst.

Tant Maria! Kul att du gillar min blogg. Nya sjalbilder kommer nog i helgen kan jag tro.
Bästa tipset för en tvåändsstickningskurs är att kontakta sina lokala kvällskursanordnare. Jag har kurser via Studieförbundet Vuxenskolan.

Camilla! Spets är lättare än vad man tror, varför inte börja med lite barbiespets? :)

Sara! Oh yes! :)

Knitted by Linnea! Ja hurra för ugglor, det blir nog ett sånt projekt snart känns det som.