måndag 20 april 2009

Axelvärmare till tröst

Lovet är slut och jag är officiellt hemma för att jag är sjuk. Jag har som vanligt sjuk-ångest och jag kände mycket noga efter imorse om det nu inte gick att gå och jobba ändå. Men nej jag har faktiskt sjukanmält mig för måndag, tisdag och onsdag på en gång för att jag känner mig själv. Jag har väldigt svårt för att var hemma från jobbet.

För att inte lyssna på den lilla rösten i huvudet som pratar om att det är jättesynd om mina elever som missar en utav de sista slöjdlektionerna och för att inte känna klumpen i magen lika mycket har jag lagt upp till en ny underbar liten stickning.
Det är en Annas axelvärmare i en tråd redgarn, en tråd lintow och en tråd softsilk (upprepad från min fin fina top som blev som en disktrasa efter lite användning, softsilk gör sig inte bra som tröjor, inte till en dödergök iaf).
Tillsammans med Halvblodsprinsen (fortfarande med Stephen Fry), min aboluta favoritbok i Harry Potter-serien, gör den livet lite lättare att leva.
Det här är ett fantastiskt mönster och jag har en känsla av att det här kommer att bli en favorit och klassiker i framtiden. Jag skulle vilja ha en punkig sjalnål bara att sätta ihop den med sen. En enkel stjärna i silver skulle vara jättefint, hum...undrar om det finns några såna. Får kolla upp det sen. Nu ska jag återgå till stickning och tekopp.

12 kommentarer:

Anna sa...

Så kul att du gillar mönstret! Ett tips om man vill ha snygga sjalnålar är att kontakta Helena som har bloggen högform. Hon kan silver hon!
Krya på dig och jag ser fram emot att se sjalen i den garnblandningen!

Pixi sa...

Ohh e du slöjdlärare ,vad kul!! O kul för eleverna att ha en ung slöjdis!Sj hade vi en som var nästn 80 bast!Kul att du kan sååå mycket ,blir ju avis!! hehe..Krya på dej! =)

Ulrika sa...

Den är så snygg i svart den här sjalen! jag ska sticka antingen en vit eller en svart efter min gröna.

Jag förstår precis den där oviljan att inte gå till jobbet. Jag är likadan - även om jag nu befinner mig på samma plats när jag är sjuk. Men du hajar. :-)

Den här sjalpinnen i silver tycker jag är jättefin:

http://www.garnkorgen.se/product_info.php?cPath=47_50&products_id=3041&osCsid=a981afd1d69b590d8cafab0d77664927

Vickan-Pickan sa...

Åh stickar du också denna, jag fick mönstret och petrolblå heavens hand idag och ska precis sätta igång. Hoppas du kryar på dig snart. :)
Vickan

Lina sa...

Ah här blir jag inspirerad! Känner också ett stort avund till din kunskap i tvåändstickning:) Sånt som bara mormor kan och kanske inte ens hon. Kanske bara den där speciella tanten i byn som alla just är lite avundsjuka på... Du är duktig! Och kulla.
/Lina

Kristina sa...

Du verkar ha en bra strategi för de närmaste dagarna! Krya på dig!

Garntrollet sa...

Den blir superfin sjalen.

Hoppas att du blir kry snart, vilken envis förkylning!

Krya på dig!

Helena sa...

Håller med dig, mönstret är en blivande klassiker! Så enkelt genialisk, jag älskar mina.
Silverstjärna kan vara en utmaning för mig nu när jag bestämt mig för att jobba med silvret på halvtid:)

Call design sa...

Bra att du tar det lugnt och kurerar dig! lätt att det bara blir värre annars!

maria carlander sa...

åh vad synd att din tröja inte var bra efter några användningar! det var så himla snyggt mönster och du passade verkligen bra iden. jag blev toksugen på att göra en liknande. men gött att garnet kan få nytt liv!

Dödergök sa...

Anna! Jag älskar mönstret, smart och vackert och roligt, det kan inte bli bättre.
Tack för tipset om Helena, jag ska nog ta och maila henne lite. :)

Pixi! Oh tack så mycket. Jo jag hoppas att mina ungar tycker att det är roligt att ha mig, nog för att jag "bara" är vikarie och inte utbildad textillärare.

Ulrika! Sjalen är jättefin i svart, det blev väldigt fint att blanda de olika garnerna, jag brukar vara lite skeptisk i vanliga fall till sånt men det här blev riktigt bra.

Den pinnen har jag tittat på förr, fin som snus är den och den skulle nog duga bra tils jag får min stjärna.

Vickan-Pickan! Ja och det är en riktigt rolig stickning, roligast på länge faktiskt. tack så mycket för krya-på-dig-hälsningen!

Lina! Tack för de fina orden, visst är jag en kula även om jag bor i södra Dalarna så klappat hjärtat lite extra för Dalarnas kulturarv.

Kristina! tack så mycket, jag måste verkligen göra mitt bästa för att bli frisk nu.

Garntrollet! ja jag är helt kär i den här stickningen, svårt att slita mig i från den. :)

Helena! Jag ska höra av mig till dig om en stjärna, nu är jag helt besatt av idén nämligen.

Call design! Jag har inget val längre måste vila, kroppen är slut nu.

Fröken C! Jag har funderat på att repa upp den där tröjan ett tag nu men det har kännts så jobbigt och sorgligt för den var ju så fin först men när jag kom på vad jag skulle ha det till var det lätt att repa upp.

Eva i Halmstad sa...

Hej på dej, hoppas att du mår lite bättre idag, de börjar ju närma sej helg nu.
Tack för de du skrev om din softsilk tröja, jag har en på nålarna som känns som om den ska rivas upp ,är lite osäker på om garnet kommer att räcka, men jag har haft din svarta softsilk ihuvet när jag stickat, nu ser jag att din blir uppriven, då behöver jag inte fundera mer, jag river också upp och gör om de till nått annat, mönstret på tröja får jag använda till nått annat garn som passar bättre.

Må så gott de går.
Eva.