onsdag 29 april 2009

Två steg fram och ett tillbaks

Det går inte så bra med stickningen just nu, de blommiga halvvantarna är nästan nästan klara men sen tog det vita garnet slut. Min fina tomatkofta ska repas upp senare idag när jag samlat mod. Jag stickar ju med dubbelt 1-trådigt Kampesgarn och av någon outsäglig anledning är de två sista härvorna mycket tunnare i kvallitén än de två första. Det ser inte klokt ut och nu har jag bestämt mig för att repa upp hela härligheten och göra någonting annat av det. Surt sa räven.
Så istället för att fortsätta på min cirkelsjal som nu börjar få respektingivande masktäta varv började jag så där i sista sekunden på Aprilsockorna i sockklubben, Diagonal lace socks. Det får bli min tröststickning så länge, tills jag har fått rätsida på de där aviga och räta igen.


Idag är jag ledig från jobbet och det är så skönt, jisses vad trött jag är nu för tiden.
Dagen började bra med långpromenad med systern och nu har jag bestämt mig för att den ska avslutas lika bra med Harry Potter (är inne på sista boken igen nu), sockstickning och te i soffan under yllepläden. Det är en sån dag i dag.


Tack så mycket för alla kommentarer för axelvärmaren, den är lika mysig som den ser ut. Kanske blir mitt tomatröda kampesgarn också en axelvärmare till helgen, vem vet.

6 kommentarer:

maria carlander sa...

nooo, vad dumt att garnet inte stämmer! Det är sjukt nesligt när det inte ens är ens eget fel utan det jämarns garnet. Jag rekommenderar ett nytt försök med annat garn, du behöööver faktiskt en egen garter yoke-variant. Ju.

Stickfantomen sa...

Aj så trist! Avsyning och kvalitétskontroll har väl fått stryka på foten där också. Frågan är bara om man som konsument ska behöva acceptera sådant?

Gillar färgkombinationen på sockorna.

Ulrika sa...

Fy vad trist med tomatgarnet. Jag har också råkat ut för det där och det är verkligen INTE trevligt.

Vad är det för vitt garn som är slut? Villmark? För det har jag ifall du vill ha.

Kram!

Dödergök sa...

fröken c! Du har så rätt, jag behöver verkligen en sån tröja. Skam den som ger sig jag får börja om på nytt med nytt spännande garn. Det är ju aldrig dumt att ha en anledning till att handla. :)

Stickfantomen! Ja skit-trist faktiskt, jag borde ha kollat när jag nystade men jag var väl lite för ivrig då.

Ulrika! Nej det är inte trevligt alls, jag försökte strunta i det men det gick bara inte. Det såg inte klokt ut.

Det är Morjärvsgarn som tagit slut men jag hittade en liten skvätt att skarva med så det går nog bra. tack så mycket för erbjudandet iaf! :)

Anonym sa...

Tycker man ska klaga på felaktiga produkter.

Thepas sa...

Hejhej! Tack för dina snälla kommentarer om min söta THeo, jag hoppas att din stick-tur återvänder... men det gör den ju alltid!