fredag 14 augusti 2009

Imorse

Trädgårdsstickning och hallonyoghurt.

Höstanemonerna blommar för fullt och kanske är det min absoluta favoritblomma. Ännu vackrare blir den för att den inte skulle gå här, svärmor sa det flera gånger, men mitt lilla rotskott från Å:s jättebuskage blommar och växer och frodas. Nu har svärmor köpt en egen planta...
Jag har rensat grusgång idag men min lilla mytahybrid ( jag tror att det är en blandning mellan krusmynta och peppermynta)får stå kvar som ett minne från forna trädgårdskursdar. Hur den hamnade i grusgången och inte i sin zinkbytta det vet jag dock inte men den luktar så mycket pepparmint varje gång man går förbi så den bestämde nog bäst själv.


Luktärterna är också som finast nu och luktar som mest. Painted Lady är en klar favorit.Ännu en favorit, en namnlös (jag har glömt det) klematis som jag beställde ihop med svärmodern via trädgårdsamatörerna förra året. Jag trotsade all vett och sans och satte ner det lilla ynkliga rotade skottet direkt i jorden i stället för att kruka upp den och se, det funkade! I år blommar den med flera knoppar. Jag älskar såna här klockiga klematisar, de har karaktär tycker jag.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Sikke fint , der er i din have :-)

Agneta sa...

Ser ut som om du har haft en underbar start på dagen

Mian sa...

Fina bilder!
Näpen liten klematis!

Humlan sa...

Jag tror att jag skulle trivas i din trädgård! Vackra bilder på vackra blommor!

Pia sa...

Så härliga bilder. Du gillar rosa, va´? Ja, det var kul att tvestjärtssticka tillsammans, vi får väl se till att det blir fler gånger. HA en fin kväll.

Kristina sa...

Verkar vara härligt hos dig! Både vad du gör och hur vackert det ser ut.

Åsa i Skuttunge sa...

- så fint! Du kanske kan få en liten rosenmynta av mig nån gång...

Ulrika sa...

Underbara bilder som alltid.

Hälsningar
Ulrika, för närvarande i ren-land. =)

Dödergök sa...

Tack för alla kommentarer!
Alla perioder i trädgården har egentligen sin tjusning. Den lite trötta sensommaren är också vacker med sina mustiga dofter och gulnande blad. Idag tror jag att jag ska byta ut lite trötta sommarblommor mot lite ny frisk höstfägring.