torsdag 13 augusti 2009

Ishbel

Mönster; Ishbel från underbara Ysolda. Den här gången stickade jag den större varianten. Njutbar stickning från första maskan. Mönstret är alldeles lagomt på alla sätt och vis. Jag gillar verkligen sjalar med en slätstickad överdel och en spetskant. Nu måste jag bara sticka en till mig själv för det här blev systerns födelsedagspresent. Första gången jag stickar två likadana sjalar och jag vill fortfarande sticka en tredje, det måste vara ett högt betyg om något.

Garn; Oh älsklingsgarn, Malabrigo lace i färgen holly hock 148. Sjalen väger bara 50 g men jag behövde öppna en andra härva för att kunna maska av. Sjalen blev lagomt stor för att vira runt halsen och samtidigt ligger den fint på axlarna.

Stickor; Jag använde stickor 3,25 mm istället för 4 mm som det står i mönstret, jag gillar hur släta maskor flyter ihop i malabrigon och därför gick jag ner i storlek på stickorna. Min sjal är nog något mindre än orginalet men det gör inget. Jag älskar den ändå och syrran blev väldigt glad hon sa tom. att hon kunde tänka sig att gifta sig i den!


15 kommentarer:

Ulrika sa...

Den är fantastiskt fin!!

Mikaela sa...

Mycket snygg sjal!! Och färgen är alldeles underbar!

Ulla sa...

Du får MVG+ även av mig.

Ulla

Janette Millbom sa...

JÄTTEFIN!

Jag ska blocka min blå nu :-) Det blir nog en till för mig med, en mindre :-)

Kristina sa...

Jättesnygg! Blir sugen på att sticka en. Ska nog sticka klart gail innan jag startar något nytt spetsprojekt.

Kamilla sa...

den blev jättefin! jag skulle också vilja kunna sticka spetsmotiv, det är nog vinterns projekt. D:

Ullfull sa...

Jättefin!!

antfarm sa...

Jättefin, så klart. Jag var tvungen att kolla... hollyhock betyder stockros, precis som Ulrika trodde.

petra.m sa...

Den är verkligen supersnygg!!! Vilken underbar färg.

Kristina sa...

Snyggt!

Bente sa...

Otroligt vacker ,någon gång måste jag ta mig samman och försöka mig på en spetssjal igen.Vacker färg också.

Cilla sa...

Jösses, va' vacker! Måste genast sticka en :-)

SF sa...

Vad kul att se den klar! Jag håller precis på med samma sjal i samma garn, fast jag gör den med 4 mm stickor som det står i mönstret.

Dödergök sa...

Tack så mycket för alla kommentarer! Den här sjalen stickade nästan sig själv, så roligt mönster och fantastiskt garn. Nu ska jag bara klura på vad jag ska ta för garn till mig själv.

Bloggblad sa...

Så underbara spetssjalar du har stickat, jag har kollat runt lite. Hittade dig hos Monica Hansen. Allra mest gillar jag den här rosa... helt min färg.
Jag kunde sticka spetsstickning förr, gjorde jumprar och koftor, men jag har helt tappat greppet - och att läsa stickbeskrivningar på engelska övergår mitt förstånd. Att jag undervisat i eng i 35 år spelar ingen roll, det kunde lika gärna vara arabiska.

Jag törs alltså inte heller pröva på svenska, är rädd för att jag tappar både räkning och tålamod. I somras köpte jag en ljuvlig spetsstickad sjal i Riga i stället... och mina hemstickade är mest bara i rätstickning. lite trist, men lätt...