onsdag 12 augusti 2009

Svampplockarstrumporna

Okej syrran om du nu skulle råka läsa det här, det här är inte din riktiga födelsedagspresent, bara en present så de här lägger jag ut på bloggen innan du får dem, okej?
Mönster; Eget under utveckling. Jag kallar dem för svampplockarstrumpor och de är till min syster. Tanken är att de ska sitta åt i hennes vandrarkängor och gummistövlar.
Vriden 1x1 resår, påfågelsmönster i skaftet, förstärkt häl och slätstickad fot.
Det kan bli ett mönster av de här så håll utkik på bloggen.
Garn; Rester, trekking handart feuerland och nån kaffe fasset regia. Inte specielt mycket av någondera. Ja och så några små skvättar till resåren då. Jag tror att det här mönstret kan bli riktigt tjusigt i mer enhetligt garn men nu tog jag vad jag hade.
Stickor; För att det skulle passa in med maskantalet till påfågelsmönstret gick jag ifrån mina standard 2,25:or och slog till med strumpstickor 2,75 mm och det gick ju hur bra som helst.
9 kommentarer:

Ulrika sa...

Jättefina!!

Själv har jag fortfarande inte stickat en maska sedan jag kom hem från fäboden och börjar bli smått desperat. :-/

Dödergök sa...

Ulrika! Å nej stackars dig! Och jag som inte vill göra något annat, lägenheten är helt upp och ner och det är tusen saker som behöver fixas men jag vill bara sticka, snart klar med kroppen på ekokoftan, den blir nog en favorit i höst tror jag.

Anonym sa...

hej!
förstärkt häl? Hur?
Britta som gärna stickar sockor som håller och då ,låter förstärkt häl som en bra ide!!

Marias garnhändelser sa...

Kul att även du blir glad av ränder:-)
Skall cykla extra fort hem idag för att hoppas att Hemslöjden ligger och väntar. Numhar två anleningar då jag anonnserar i den för första gången & så vill jag ju läsa om göken!

metamorphosis sa...

Superlyxiga strumpor till gummistövlarna!

Dödergök sa...

Anonym, Britta! Förenklat så stickas en förstärkt häl så här. På det räta varvet lyfter man varannan och stickar varannan maska rät. På avigsidan stickas alla amskor aviga. Det finns lite olika varianter men ungefär så.

Marias garnhändelser! Jag såg din annons och den var jättefin! Ränder och prickar har alltid varit min grej, och värre blir det ju äldre jag blir.

Metamorphosis! Nja rätt fina blev de ju men jag har mer idéer för det här mönstret, nästa variant kommer nog snart.

Anonym sa...

Jag fattar inte hur du hinner sticka så mycket. Verkligen imponerad.

/Karin

Anonym sa...

tack för beskrivningen det ska jag testa!
Hälsningar Britta

Välkommen! sa...

tjusiga!