söndag 11 oktober 2009

Calorimetry


Mönster; Calorimetry från Knitty. Supersnabbt och välskrivet. Jag älskar formen och funktionen som den får av de korta varven och kanske att jag börjar förstå tekniken bakom. Men jag måste nog sticka ett par till innan jag kan ge mig på något svårare med korta varv.
En liten fråga dyker upp hos mig när jag ser bilderna av min Calorimetry och bilderna på Knitty. Blev inte min väldigt bred? Ändå har jag använt betydligt tunnare garn och tunnare stickor än vad mönstret säger. Den här är till min syster (hon har önskat sig ett pannband) men den ser kanske knasig ut på henne eftersom hon har kort hår. I sånna fall behåller jag den för den var väldigt gosig och skön att ha mot öronen. Nästa jag gör ska vara mindre bred, ska försöka räkna ut hur det ska gå till.
Garn; Debbie Bliss Baby Cashmerino i en lite murrig lila färg. Vilket underbart garn, jag är helt såld. 28 g gick åt.
Stickor; 3,75 mm

16 kommentarer:

emma sa...

Åh, nu blir jag sugen på att sticka en jag också. Jag träffade nyligen min kompis som jag stickade en till ifjol och hon hade den på sig.. nu ser jag den hos dig.. och det börjar bli kallt ute.. 3 tydliga tecken :)

Anonym sa...

Hej!
Den ser ju verkligen fantastiskt härlig ut (precis som allt du gör - läser bloggen dagligen och blir alltid lika inspirerad). Däremot förstår jag inte alls stickmönster på engelska - går det att förklara "korta varv" på svenska för mig som inte förstår? /Tinsjej

stickigt humör sa...

Berätta gärna hur den funkar på en som har kort hår. Den ser skitfin ut och jag blir så sugen på att sticka en. Efter att ha suttit frisyrmodell i torsdags så har jag praktiskttaget inget hår på ena sidan men desto mer på andra sidan. Får nog ändå kalla mig kortklippt ;)

Bluewhiskey sa...

Snyggt! Jag får nog sätta mig och knaggla mig igenom den där engelskan och göra mig en jag med. Skönt för små öronen så här inna hela huvudet behöver täckas för att inte drabbas av köldchock..

maria carlander sa...

när jag gjorde mina calorimetrisar så minskade jag bredden på dem, och lite på längden också, jag tyckte också att de blev för breda. men de är rätt gosiga, och framförallt för att lära sig systemet med korta varv! så kan man tex ta in det i mössdesignen.. :)

Linda sa...

Jag gillar verkligen också det garnet. Har bara gjort muddar i det än så länge, men hoppas det blir nåt mer i framtiden!

Emmas dagar sa...

Snyggt!
Vad är det för färgnummer på den färgen?

Kristina sa...

Din ser mycket snyggare ut än den på Knitty! Snygg färg också! Kristinafärg, tycker jag!

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg har strikket flere Calorimetry - og de blir veldig brede. Det skal nok være sånn. Du kler den veldig godt - nydelig farge til deg!

Efwa - Medea sa...

Jag har också stickat några stycken men jag "vände" när den var lagom bred, dvs hälften så bred som jag ville ha den till slut. De är roliga och snabba att sticka och värmer säkert gott om öronen.

Blenda sa...

Vad snyggt! Och härlig färg också! :-)

Annika sa...

Väldigt snygg!

Satoko sa...

Så skönt det ser ut!
Snygg är den också...

Lill sa...

Jättefin! Älskar färgen...blir lite sugen på att göra en själv..
Ha en go dag!

Dödergök sa...

Emma! Ja det måste ju vara ett tydligt tecken (när de är tre menar jag). Sticka en vettja det går ju supersnabbt.

Tinsjej! Hej vad kul att du gillar bloggen och roligt att du kommenterar. Synd nog förstår jag mig inte riktigt på korta varv själv än. Men principen går ut på att man inte stickar hela varven utan vänder efter ett visst antal maskor för att forma stickningen.

Stickigt humör! Ska ta en bild på systern när hon får den har inte gett den till henne än och jag är nyfiken på hur det kommer att se ut.

Bluewhiskey! Tack! Mönstret är inte svårt alls egentligen och väldigt snabbstickat och roligt.

Fröken C! Det var ju du som fick mig att göra en från första början så jag tackar för inspirationen. Min nästa gjorde jag mycket kortare och den blev ju tokbra.

Linda! Jag vet att det är många som gillar det och jag blev väldigt förtjust jag med.

Emmas dagar! Tack, färgnummret är 340013.

Kristina! vad glad jag blir, för det tycker jag med. tack så mycket! :)

Annepålandet! Ja jag tittade runt lite på ravelry och många ser ut som min och det är fint det med man jag gillar min andra lite bättre.

Medea! Tack för tipset, jag gjorde så på min andra.

Blenda! Tack! DEt blir mycket lila nu till hösten märker jag.

Annika! Tack så mycket!

Satoko! Ja den är jätteskön att ha på sig mjuk och varm åt öronen.

Lill! Ja gör en själv vettja, verkligt kul mönster.

Louise sa...

Øj, den er fin og praktisk!