tisdag 13 oktober 2009

Orange och mjuk Calorimetry

Mönster; Calorimetry igen. Den här gången lade jag upp bra mycket färre maskor och använde mest mönstret som en mall. Den blev jättefin och mysig och varm mot öronen. Riktigt rolig stickning.

Garn; Gedifra akona färg 7721. Garnet fanns med i sponsorpåsen från fäbodhelgen och det är ett jättemjukt blandgarn med bla ull och alpaca, nästan ett nystan gick åt. (Dvs. nästan 50g.)

Stickor; 4 mm.
Jag fick mitt Garn & Choklad-paket idag. God mörk choklad och värmande ull. Tack så mycket okända Garn&Choklad-vän. Det fanns inget brev i paketet och avsändarnamnet hade blivit oläsligt i posten. Jag hoppas att du läser det här så du ser att paketet har kommit fram.
6 kommentarer:

Knit A Little sa...

Det där kanske vore nånting för mig som alltid fryser om öronen, men inte ser klok ut i mössa. ;)

Maud/En bok om dagen sa...

Men du, kan du inte vara jättesnäll och förklara hur man gör en sån där..? Jag har tagit mig en titt på mönstret som du länkade till i förra inlägget, men får liksom ingen bild i huvudet av hur det hela går till... Man stickar från långsidan, tror jag att jag fattar - men sen är det stopp. Det känns ungefär lika omöjligt som när jag skulle få klart för mig hur man gör en häl, men det visade sig ju också vara möjligt med en god förklaring! ;-)

Hur som helst så är dina calorimetry jättefina och du passar så bra i dem!

Unknown sa...

Så lækker !

Anonym sa...

Hej, göken....nu har du gjort mostern glad igen, med din känsla för färg och form.....alltid lika trevligt att se dina nya alster!!

Karin Berg sa...

jättesnyggt! gillade den lila nedan också.

Dödergök sa...

Josefin! Jag tror att alla klär i mössa bara man hittar RÄTT mössa. Annars tror jag att en calorimetry kan vara bra så länge. :)

En bok om dagen! Jag är ju nybörjare på det här med korta varv så jag är nog inte rätt person att förklara. Mitt råd är att föja mönstret precis som det står för att man ska få grepp om det. Det klarnar eftersom jag lovar! :)

Losarinas mor! Tack!

Mostern! Tack så mycket, du ska få ett par strumpor vad det lider bara så att du vet!

Karin Bergh! Tack så mycket!