söndag 7 februari 2010

Söndags-sorl

Det var fint igår, vännen L var en del av populärhistorien och humorn var råare men också hjärtligare än på länge. Vi spelade musik tills långt in på småtimmarna och pratade pratade pratade. Det hade kunnat vara en lyckodag idag men jag väcktes av ett jobbigt telefonsamtal och ruset vill inte riktigt infinna sig trots solen.
Jag har stickat fel på foten till min Pomatomus, helt plötsligt har jag alldeles för många maskor uppe på foten. Trist att repa upp men bara att göra. Jag kommer ihåg att jag gjorde samma fel på mitt första par, kanske bäst att sätta markörer mellen rapporterna.

Nu har jag fotat mitt os-projekt. Det ska bli en lyxig rosa vårsjal i mitt fina vinstgarn från stickameras rosabandet-tävling. Swallowtail lace shawl är det tänkt att det ska bli. Egentligen skulle jag ha velat sticka i ett tjockare garn (alternativt stickat med dubbelt garn) men hur jag än vänder och vrider på det räcker inte garnet då och jag vill sticka från stashen. Alltså blir det tunnt och pilligt och skirt istället för robust. Jag har sett så många fina swallowtails i tjockt garn men jag får väl göra en sån också sen.


Det är inte utan att jag längtar lite efter OS nu.Jag blev lite trött när det visade sig att jag stickat fel på pomatomus-strumpan så istället för att ta tag i det lade jag upp till ett par Mitered Mittens i underbara vårvintriga rosa toner. Garnet är dels en liten rest av malabrigo worsted (längst ner på vanten) och resten är plassards symphonie som jag fick i ett byte för ganska länge sen. Jag älskar färgerna (rosa, orange, plommon) men jag gillade inte den tunna svarta tråden som egentligen är medtvinnad i garnet så jag har pillat bort den. Terapiarbete på hög nivå. Jag stickar vantarna med kiltumme istället för orginalvarianten och jag tror att det blir väldans bra. Nu är det snart dags för solpromenad men först lite mer Kent och en kopp te tror jag. Många bilder idag, jag vet, men ibland blir det så bara.

10 kommentarer:

Marika sa...

Många bilder är väl bra, särskilt när det är så fina bilder som du tar!

Ninni sa...

Jag stickade bara ett par benvärmare av pomatomus för jag inte fick till det med foten. Men detta var ett tag sen och innan jag visste hur man stickade strumpor. Man kanske skulle ge det ett försök igen för de är så himla fina! Härliga färger du valt till vantarna. Du måste sticka hur fort som helst så mycket som du hinner med. Får alltid inspiration av att gå in här och kolla.

Anonym sa...

Åh vilka vackra färger!!
Undrar lite om du hade problem med engelska stickbeskrivningar i början? eller har det flytit ganska lätt?
Din blogg gör mig verkligen sticksugen!Så fina saker...!!

annas alster sa...

Oj vilka fina färger på vantarna! Mums!

Kristina sa...

Rosa, rosa, rosa....man kan inte få för mycket! Skall bli kul att följa!

hugan sa...

Å vad fina saker du får till! Är det svårt att sticka pomatomus??
Var hittar man mönster på sånt?

Anonym sa...

Hej Dödergök, jag är sååå sugen på att sticka sjalen Citron, men jag förstår inte mönstret från Knitty, har du möjlighet att förklara på svenska hur man gör, har svårt med vändningen och hur man gör....
Hoppas du har möjlighet att ta dig tid, den är ju så fiiiin
Ha de gott Marika på Kinnekulle

AnJa sa...

Här kommer jag och lägger mig i... :-) Har läst din blogg länge men tror inte jag har kommenterat förut. Du gör så mycket underbara saker och har så fina foton! Ville bara berätta för Marika på Kinnekulle att svensk översättning av Citron finns på www.sticka.org/sv/aktiviteter/citron

Dödergök sa...

Marika! Tack så mycket! :)

Ninni! Tack för din kommentar! Jag stickar nog ganska fort har jag insett men inte är det något världsrekordtempo inte, snarare många timmar tror jag.

Anonym! Jag är en ganska orädd stickerska och jag kastade mig in i det här med engelskspråkiga mönster med huvudet före och det gick bra. :) Ibörjan hade jag en liten handskriven lapp med översättningar men jag lärde mig snabbt vad orden betyder och nu tänker jag inte ens på att det är ett annat språk.

Annas alster! Ja jag vet, superglada vårfärger.

Kristina! Ja det känns som att det är dags för lite rosa nu.

Hugan! Tack! Pomatomus-mönstret hittar du på Knitty.com

Marika! Se AnJas svar! :)

AnJa! Tack så mycket för hjälpen.

C. Tvillingmamma sa...

Så sköna färger!!!