fredag 3 juni 2011

Åtta sanningar om Dödergök

Jag fick en award och en nyfiken uppmaning från Visa Lisa. Så här kommer åtta sanningar om Dödergök, några vet ni nog redan andra kanske är lite mer avslöjande...

ett; Jag pratar utpräglat dalmål och jag är jättestolt över det.två; Jag är en sån där livsfarlig outbildad lärare som man läser om i tidningen, en sån där som färdärvar och utarmar det svenska skolsystemet. Jag har snart jobbat i skolan i 10 år och jag har ingen som helst lust att bli "riktig" lärare, jag trivs så vansinnigt bra som det är.tre; Jag har väldigt nära till starka känslor, jag gråter ofta men lika ofta är jag galet arg eller bubblande lycklig.fyra; Jag kan vara sjukt osocial och har med åren svårare och svårare att umgås ytligt med folk. Jag har extremt svårt för kallprat.fem; Jag är väldigt fysisk av mig och kramas och klappar och gosar med dem som jag tycker om.sex; Jag är precis så färgglad i verkligen livet som det ser ut i bloggen. Förra veckan frågade en kollega om jag skulle på begravning när jag hade jeans och grå tröja på mig.sju; Jag är väldigt trädgårdsintresserad och jag har en dröm om att vara självförsörjande på frukt och grönsaker. Vi får se om min ovårdade vildvuxna trädgård knäcker den drömen.åtta; Jag har inte duschat i mer än 7 minuter i sträck sen vi flyttade till huset eftersom vi inte har någon varmvattenberedare instalerad, så en utav mina största önskningar just nu är att ligga i ett badkar och läsa en riktigt bra bok.
Det här var åtta sanningar om mig, istället för att skicka awarden vidare så utmanar jag alla som läser det här att skriva åtta sanningar om sig själva. Nu ska jag ut och gräva i trädgården, puss!6 kommentarer:

Charlotte sa...

Det är en bra start på dagen å kika in hos dej! Blir så glad av det du skriver! Trevlig helg!

Manduzana stickar sa...

När jag var liten och gick i skolan så var alltid dom outbildade lärarna bäst. Det kanske mest var en slump, men det var dom.

Visa Lisa sa...

Jag är lite avundsjuk på ditt dalmål... och så tycker jag du är fantastisk. Men det vet du ju redan.

kamilla sa...

Även jag har jobbat som en sådan där hemsk outbildad lärare inom de tidigare åldrarna i nästan fem år! och ung var jag också, var ju bara 19 när jag började. Men jag ledsnade på att vara en sådan som var på sidan om så jag bytte yrke för utbilda mig till pedagog vill jag inte, inte med all den skiten som ni som jobbar som lärare får.
Hurra för dig och alla andra både utbildade och outbildade pedagoger!

Lotta, en hängiven läsare av din blogg sa...

Jag tycker det är beundransvärt att du har duschat 7 minuter utan varmvatten.. Uppfriskande! ;-)

Dödergök sa...

Charlotte! Å tack så mycket, det var fint skrivet!

Manduzana stickar! Det finns nog dåliga och bra av båda sorterna och självklart är det viktigt att kunna sitt ämne och vara en god pedagog men högskolan är ingenting för mig.

Visa Lisa! Tack så mycket fina Lisan!


Kamilla! Mycket skit får vi ta men samtidigt är det världens roligaste jobb och det finns så mycket respekt och kärlek också när man jobbar med barn och tonåringar.

Lotta! Ha ha riktigt så illa är det inte, vi eldar för att få varmvatten men det håller sig bara varmt för en 7-minutersdusch!