onsdag 11 november 2015

Långstrumpor

 Jag hade några jobbiga dagar i oktober då verkligheten kändes alltför tung och påfrestande. Så jag stängde in mig i sovrummet, tittade på Gilmore Girls i sängen och stickade de här strumporna. Och fy tusan vilken bra idé det var! Jag har velat sticka knästrumpor hur länge som helst men jag har känt att det skulle ta allt för lång tid och att det inte skulle vara roligt med ett sånt evighetsprojekt. Men på fem dagar hade jag ett par alldeles perfekta strumpor som kommer att vara mina bästa vänner hela vintern.

Mönster; Inget alls, eller mitt vanliga för tå-upp-strumpor. Judy's magic cast-on, 20 maskor för en lite trubbigare tå, öka till 56 maskor och sen en slätstickad fot. En istickshäl, lite resår, lite slätstickning, lite ökningar längs med vägen och ännu mer resårstickning. Jag har provat hela tiden och format dem efter mina vader. Allra sist stickade jag ett hålvarv och satte i svarta resårband så att de verkligen håller sig uppe och inte korvar sig. Jag är så jublande nöjd.

Garn; Rester av Cascade Yarns heritage i svart, ett garn jag gillar jättemycket men jag kommer inte att köpa det igen eftersom det spinns i Kina och jag försöker aktivt undvika garner som tillverkas där. Sen öppnade jag äntligen upp en härva vinrött Malabrigo sock som jag fått av Lisa för över ett år sen som legat och väntat på det rätta projektet, lika ljuvligt att sticka med som vanligt. Den fina röda heter Tiziano red om någon undrar. Det melerade rost/röd/nästan lite aprikosa är rester jag fått av Johanna men jag vet inte riktigt vad det är, från någon svensk indiefärgare har vi kommit överens om. Tillsammans blev garnerna väldigt höstmysiga men ändå stilrena på nåt sätt, ska matcha oftare med svart till strumpor tror jag. Den enda nackdelen med det är att alla vita hundhår syns förstås...

Stickor; 2,25 mm som vanligt till strumpor, både strumpstickor och rundsticka till benen så att det blev lättare att prova.
3 kommentarer:

Sara sa...

Vad fina de är! Och vad härligt med lååånga sockor gjorda på 2.25 mm. Riktig omsorg om benen.

Heidi sa...

Jättefina! dom kommer att värma skönt när det blir kallt ute:)

Manduzana stickar sa...

Dom är så otroligt fina!