onsdag 31 augusti 2016

Longing for Gotland

 Mönster; Longing for Gotland av Pia Kammeborn (ravelrylänk).
Vissa mönster väcker en så stark sticklust att de genast hamnar längst fram i kön och de måste stickas omedelbart. Longing for Gotland, eller Längtan till Gotland är just ett sånt mönster. Från det att jag först såg dem tog det mindre än en timme innan de fanns på mina stickor. Älskar den här kombinationen av klassiska gotländska rosor och blandrankor (förresten får de mig att tänka lika mycket på frodiga ryska textilier som på Gotland) och stilrena ränder.
Mönstret är Pias första publicerade och det är verkligen bra jobbat, det enda problematiska är storlekarna, eftersom det är lika många maskor för flerfärgsstickningen i både den mindre och den större storleken gör det egentligen ingen skillnad.
Det här paret har jag stickat rakt av efter den minsta storleken och de blev alldeles för smala för mig i benet men ändå lite pösiga i foten.
På nästa par (som banne mig ska bli till mig själv) ska jag lägga till en hel rapport av mönstret på benet och sen minska mig ner till 60 maskor till foten, då kommer de att sitta som gjutna.

Garn; Jag hade helt perfekta garner hemma. I original har strumpan bara tre färger men jag tyckte att fyra passade bra till den här allmogeinspirerade varianten.
Den vackra brända orangea är Manduzana sock i färgen 'Weasley', den gröna är också Manduzana sock i färgen 'Salazar'. Den gula är Malabrigo sock i färgen 'Ochre' och den röda jag stickade rosorna med är Malabrigo sock i färgen ' Tizano red'. Otroligt lyxiga handfärgade strumpor med andra ord.
Egentligen är det bara skvättar som går åt av alla färger utom den orangea så det är ett perfekt restgarnsprojekt. Men Moods of Colors säljer också otroligt tjusiga kit om man vill lyxa till det...

Stickor; 2,25 mm strumpstickor7 kommentarer:

Majsan sa...

Hur gör man vid randningen? Klipper man av garnet varje gång man byter färg? Så det blir massor av ändar att fästa? Eller kan man låta den andra färgen liksom löpa med tills den behövs nästa gång...?

Dödergök sa...

Majsan! Den andra färgen löper med, det är bara fyra varv av varje färg så det går jättebra.

Majsan sa...

Tack, jag ska prova!

Manduzana stickar sa...

Dom blev ju helt sinnessjukt snygga!

Lissan sa...

Stickade dessa i longing for Gotland.
Fina färger som man blir glad av och värt varenda öre.

Lissan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lissan sa...

Kunde inte skicka bild.
Men ses på retroskoj.bloggo.nu