söndag 20 maj 2007

Fair Isle och lite till

Här är den i all sin prakt, Mejas Fair Isle-mönstrade nya tröja. Jag känner mig barnsligt nöjd med den, dels fick jag prova på att sticka ett mönster som jag aldrig provat förut dels var det första gången som jag klippte upp en stickning på mitten efter att ha virkat först. Spännande och roligt och desutom blev det bra tycker jag. Nu väntar vi bara på hösten Meja och jag.
Här modellar jag den lååånga spetsmönstrade linremsan som blev klar för ett tag sen, vi får se vart den hamnar, en sak är då säker att den kommer att få ett bättre hem någon annan stans, men en grön eller tokrosa skulle jag gärna göra åt mig själv när andan faller på.
Ja här har ni min lilla virkning också, vi får se vad det blir men roligt är det.
Jag vaknade dyngförkyld imorse så det var inte så kul att vi lovat min mormor att tvätta hennes fönster och byta gardiner idag, men väl där vad det lika trevligt som alltid att träffa min älskade mormor. Den här korgen med innehåll fick jag med mig hem, hon har slutat sticka för hon ser inte längre så bra. Mestadels innehåller den div akrylrester och lite superwash men det duger bra till slit och släng sockor till mannen. De riktigt fina fynden var grova rundstickor, har inte kollat storleken än men jag ägde inga så grova alls. Tack mormor för korgen!

2 kommentarer:

agata sa...

Vilken bedårande hundtröja det blev! Mycket fina färger.

Och virkningen blir också bra. Ska ta tag i mitt eget virkande vilken dag som helst. Ska bara svära klart över en j***a birch-sjal först.

Jennie sa...

Vilken härlig virkning. Blir det en filt måntro? Funderar på att börja virka lite själv... ifall jag tar mig upp ur stick-träsket.

Jennie