onsdag 9 maj 2007

Sur unge och loppisfynd

Barnkoftan är klar. Bilden visar sur unge iförd färdig kofta. Man ser till och med på hästsvansens nackknyck att hon är sur. Men jag älskar henne iaf. Koftan var rolig att sticka och spännande att se att jag klarade av att lista ut alldeles själv hur man stickar uppefrån och ner. det blir en repris på det någon gång i framtiden, var så säkra!
Loppis rundan blev en smula rumphuggen eftersom jag var barnvakt men den resulterade i följande livsviktiga fynd; bomullsduk i jämtlandsdräll (mer naturfärgad än gul i verkligheten), stickbok från 80-talet med hemska modeller men fina mönsterbårder, massa rosa knappar (allihop för 1 krona det kallar jag fynd) och en liten brosch.
Den här lilla godbiten fyndade jag idag för 10 kronor, kanske får den vara som den är kanske fylls tomrummen ut med svarta små glasbitar, vi får se hur gothig jag känner mig...
Den här broschen fyndade jag för ett par veckor sen, visst är den fin? Glasbitarna är lila i verkligheten. Den passar jättebra ihop med min bruna sjal.

4 kommentarer:

agata sa...

Haha! Har vi varit på samma loppis, tro? Jag köpte också en bok ur den där stickboksserien. Fast en med spetsmönster. De andra 20 lämnade jag kvar.

Fina fynd! Och för en målmedveten loppisfyndare kan ett barn aldrig vara något allvarligt problem. ;-)

Dandelion sa...

Koftan blev riktigt fin, mycket finare än jag trodde med korta ärmar.
Och broscher har jag lite svårt för men den där för en tia va skitfin.
Det är kul att fynda loppisgrejer.

Anonym sa...

Och jag fick hela serien av min styvmor som tänkte kasta dom. Mycket härligt och förfärligt 80-tal!

Yllet sa...

Hejsan!
Hoppas lilla ungen surade för något annat än sin nya kofta, för jag tycker i alla fall att den blev superfin! Härliga loppisfynd också. Farligt att titta på vad någon annan hittat, man blir så sugen på att springa iväg själv :)