måndag 24 augusti 2009

Ekoullskoftan
Mönster; Mitt alldeles egna helt improviserat. Stickad uppifrån och ner med ett runt rätstickat ok, raglan ärm och fem fina grå pärlemoknappar som jag hade hemma av en slump. Jag gillar verkligen såna här ringningar, jag tycker att det är så fint att ha ett linne eller en klänning under så att axlarna är bara. När jag stickade oket utgick jag lite smått från Elisabeth Zimmermanns Pi-sjalsuträkningar och sen improviserade jag resten. Först hade jag tänkt ha hellång ärm, men garnet tog slut och jag kom på att det nog ser ganska bra ut med en trekvartsärm till en så pass kort kofta. Jag är löjligt nöjd och väntar bara på något kallare väder än idag för att verkligen kunna bo in mig i den.
Garn; 13 nystan, eller 12 jag är inte helt säker, av Marks&Kattens Eko babyull. Med andra ord ca 300- 325 g, garnet är skapligt drygt för att vara så pass tjockt. Underbart fluffigt och mjukt och fin grå naturlig färg.
Stickor; 4 mm lång rundsticka och strumpstickor till ärmarna. Jag la nog förressten upp på stickor 3,25 mm och stickade de första varven på oket med den för att hålla in halskanten lite.
Det är vännen L som tagit bilderna idag på gammelgården, lite hembygdsromantik är aldrig fel :)(Eller så är det precis det som det är.)

10 kommentarer:

Ulrika sa...

Den är uuuuuuunderbar!!
Jag fullkomligt älskar den!

maria carlander sa...

jättejättefin! jag ser också fram emot koftväder så att jag kan använda min egen liknande :)

Och så vill jag bolla tillbaka den fina komplimangen jag fick av dig. Jag tycker att du, den mest kreativa göken, gör så mycket som är fint och inspirerande -sånt som jag skulle vilja kunna göra själv! Ditt hantverk och din blogg gör mig glad och inspirerad och nyfiken!

Anna sa...

Ljuvlig kofta! Den perfekta balansen mellan mysig och snygg.

~●Helena Pettersson●~ sa...

FIN!! :)

Emma sa...

Åh, den är perfekt!

Emmas dagar sa...

Snygg!
Jag längtar också efter koftväder:-)

Anonym sa...

Underbart fin. Snygga knappar till dessutom.

marindi sa...

Vad fin den blev! Passar verkligen jättebra med de stora pärlemorknapparna till det ulliga, mjuka grå garnet.
Och jättefin modell!

Dödergök sa...

Tack för alla kommentarer, you are to kind! ;)

Grått är verkligen en charmig färg, särskillt när den kombineras med rätt kompisar.

Anonym sa...

Superfin kofta!
Du klär verkligen i grått.
mvh Johan