fredag 28 augusti 2009

När man inte kan sticka...

Den fulaste blockning jag någonsin gjort. Men jag orkar faktiskt inte bry mig mer än så här.
Sjalen är gigantisk, förmodligen för stor men men. Inte direkt mycket att göra åt saken nu.

11 kommentarer:

Frugan sa...

Den är ju hur vacker som helst!! Men jag förstår att det känns jobbigt att det inte blir som du har tänkt dig när du har lagt ned så mycket tid på den.. Hoppas det känns bättre efter ett tag!

/Sara

Emma sa...

Din fulaste blockning ser ut ungefär som mina normalt brukar göra... sjalen är hur som helst underbar! Krya på armen!

Emmas dagar sa...

Fantastiskt fin är den iallafall!

Blipp sa...

Stickning är farligt! Det är en sport för modiga, själv har jag fått idrottskada och inte kunna sticka på 3 (tre) månader, operation av armbåge pga för mkt stickande väntar, hv kurs börjar om någon vecka, en kurskamrat har precis opererat tummen efter en häftig stickorgie, men ta det på allvar och vila armen ett tag!

Carolina sa...

Hur snygg som helst! Hoppas att den inte är så stor att den inte blir använd ;)

Pixi sa...

Vad betyder blockning?E det att man syr ihop delarna lr nåt åt det hållet,hursomhelst ser inte skillnad en,tycker den vart jättefin!! =)

Dödergök sa...

Frugan! Å tack! Det var svårt att avgöra storleken när jag stickade men det blir nog bra. Om inte annat så kan jag använda den som filt.

Emma! Tack för kryapå:et! Jag har lite mindre ont idag.
Jag är ingen blockningsdrottning i vanliga fall heller men det här tog faktiskt priset. jag skulle ha haft mer pussel helt enkelt. (Fast då hade den ju blivit ännu större.)

Emmas dagar! Tack så mycket, mönstret är väldigt tjusigt och roligt att sticka.

Blipp! Å nej så hemskt! Ska vara snäll mot armen och vila den.

Carolina! Nej då något användningsområde hittar jag alltid.

Pixi! Att blocka betyder helt enkelt att man spänner ut det stickade så att det blir slätt och får rätt form. Oftast i blött tillstånd.

agata sa...

Den blev otroligt fin! Var den svår?

Dödergök sa...

Agata! Tack så mycket! FO bilder kommer imorgon, det finns några på ravelry redan.
Nej den var inte svår, bara väldigt tålamodskrävande. Det var sjukt många maskor på slutet, över 800. Mönstret är väldigt roligt och lagomt utmanade, jag kommer absolut att sticka mer från den tidningen.

gletting sa...

Du din Dødergjøk! Dette er jo helt fantastisk! Hvis du har et sjal som er for stort, er det jo bare positivt hvis du kan bruke det som duk eller teppe. Eller sjal likevel. Jeg ser bare at bilde er litt utydelig, men blokkingen er det ikke noe i veien med.
Jeg har strikka for SMÅ sjal. Det er virkelig kjedelig. Du blokker og avslutter, og tror du er ferdig og kan gå ut med sjalet, men ... fram med pinner og garn og strikk mer ... det er nye verre. Vær glad nå for at du har strikket den fargerike sak som kan brukes til så mye!
Hilsen Grete

Any sa...

Helt fantastiskt underbar! jäklarns vilket jobb!