söndag 16 augusti 2009

Skördetid

Jag tycker om Augusti, jag gillar att se resultatet av all vattning och rensning och ompyssling.
Igår premiäråt vi av vår egen squash de hamnade i en köffärspaj med kantareller och mycket vitlök. Gott!
Jo kantareller var det ja och ganska mycket av dem, vi var ut på förmiddagen i skogen och det är alltid det bästa sättet att starta dagen på. Vi kom hem med 8 liter kantareller, 30 myggbett och mitt livs första fästingbett. Inte så dumt på det hela taget.

Något annat som inte är så dumt är att jag snart är klar med min gråa ekokofta. Bara en ärm kvar, jag tror att jag ska repa upp lite och ändra så att ärmen blir lite mer puffig men det gör jag när jag har stickat den andra, jag har en förhoppning om att bli klar ikväll och att garnet räcker, vi får väl se hur det blir med den saken.7 kommentarer:

Mian sa...

Vilka härliga tefats-squash!
Lika goda som vanliga avlånga??

Pia sa...

Låter gott och ser snyggt ut!

metamorphosis sa...

Åh, det såg gott ut med allt det där ätbara!

...och stilig kofta! Enkel men snygg!

Stick-kine sa...

Vilka squash! Har aldrig sett sådana förut. Vi hade bara avlånga men jättestora! Förstår att du haft det härligt i skogen!

Kristina sa...

Inte visste jag att det fanns squash i sådana former. Jag trodde det var prydnadspumpor. Det har nämligen jag och de ungefär likadana ut. Vet du när man skördar prydnadspumpor? Mina har blivit så stora som barnfotbollar. Jag skriver som de gör i frågespalterna i tidningarna..."Tacksam för svar".

Dödergök sa...

Mian! Absolut lika goda, turk's turban (den gula) var nog den godaste jag smakat.

Pia! Ja och det är den bästa kombinationen. :)

Metamorphosis! Tack! Ofta är det enkla det snygga.

Stick-Kine! Det finns jättemånga olika sorter att prova. De här heter early white bush scalloped och turk´s turban.

Kristina! Åh jag är lite dålig på prydnadspumpor, men jag vet att de ska skördas ganska tidigt annars ruttnar de istället för att de blir hårda och hållbara. Svärmoderns prydnadspumpor brukar alltid vara ganska små.

ylva sa...

Var försiktig med fästingbettet och kolla efter några dagar om det är rött eller inte .....Trots allt är det väl härligt med skogens guld . Det vankades kantarelltoast hemma hos oss igår kväll.