lördag 25 februari 2012

Tv-rummet

Det känns som att det var längesen jag visade något från vårt tv-rum. det som har hänt är att nästan alla väggar har täckts med renoveringsgips (pappa och jag har kommit fram till att det inte är roligt att tapetsera på gammal tretex-skiva). Den bakre väggen i rummet (som varit en del av den gamla kattvinden) har tilläggsisolerats och kläts med liggande pärlspont. Sponten går också upp i snedtaket och möter det befintliga trätaket.

Vi har tagit bort tapeten från muren och den ska bara lappas lite och sen målas vit, jag gillar verkligen känslan som det blir när man blandar olika material i ett rum. Det ger liv tycker jag.Nu har jag kvistlackat och grundmålat väggen, snyggt blir det. Det gamla taket ska tvättas av och spikskallarna ska kvistlackas sen ska hela taket också bli vitt. Golvet ska slipas lite lätt och sen bli ljusgrått precis som sovrumsgolvet.

Den här tapeten från Laura Ashley blir det. Helt otroligt snygg. Diskret i färg men vilt mönstrad. Den kommer att göra rummet ljust men samtidigt ge det karaktär. Å vad jag längtar efter att få sätta upp den och bli klar!


6 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Även detta rum kommer att bli riktigt fint. Ni verkligen duktiga. Och som alltid mycket smakfulla val när det gäller både färg, tapeter och material.

Maja sa...

Du får ha betalda livevisningar sedan,-0)
Ser otroligt intressant ut!
keam

Anonym sa...

Mycket smakfullt!

sjusoverskan sa...

Det är faktiskt roligt att hålla på och fixa och få fint sedan och det ser ut att bli väldigt fint hos er! Kul att få visning se'n!
Kram!

Beas sa...

Vi har den tapeten i köket (fast en lite annan version, men samma färgbad och stil). Jag har verkligen inte tröttnat på den och det brukar jag göra med tapeter efter ett tag. Det kommer bli jättefint!

/Bea

Anonym sa...

Det där kommer att bli fint - snyggt att blanda olika material med. Murstockar är så snygga om de bara är målade!