onsdag 14 maj 2008

I stick-valet och kvalet

Ni har säkert märkt att det har gått lite segt ett tag med mina stickningar. Dels för att sticktiden har varit sorgligt ynklig de senaste veckorna och dels för att jag kännt mig lite splittrad och kluven. Flera av mina stickningar har som stått i ett vägskäl där ett beslut har behövt fattas. Ska jag göra raglan-ärmar eller rundstickat ok på min gröna alpacakofta? Hur många rapporter av "blossom-chart" ska jag göra på Laminaria? Är jag verkligen nöjd med färg och mönstervalet på min islandsinspirerade sjal? Hur ska softsilk toppen avslutas?
Många frågor och ingen ork eller tid att komma på hur jag egentligen vill ha det.

Men nu har det lossnat, fråga mig inte varför för jag är fortfarande galet trött och allmänt stressad men stickar gör jag med beslutsamhet igen.
Igår kväll stickade jag klart min silkestopp, det blev en uddkant nertill, nu ska den bara tvättas upp och slätas ut.
Boleron till systerdottern är nästan klar den med, jag måste träffa ungen och prova först innan den kan bli helt klar.
Just nu sitter jag med det avslutande påfågelsmönstret på min islandssjal. Om jag stickar som en galning blir den kanske också klar ikväll.

Men sen ni, då ska jag börja på någonting nytt! Sockor till kusinen blir det, tack för era råd angående majsockorna, jag tror att jag ska börja med att öka en rapport och se hur det blir.

Imorgon vankas det stickbilder, det kan jag nästan lova... :)

4 kommentarer:

Nettan sa...

Herre gud vad du stickar. Hur hinner du? Jag har i alla fall börjat sticka ett par strumpor av det röda garnet jag fick av dej och det är så himla skönt att sticka i. Bilder kommer så småningom på bloggen . Nu vankas det ishockey och strumpstickning i soffan.

Emmas dagar sa...

God kväll! Vad är det för bolero(tror jag) du har på dig på bla. pres. bilden? Stickad av dig antar jag. Jag letar efter en snygg en att sticka men har inte hittat någon som duger... Kanske du kan tipsa mig? :-)

Dödergök sa...

Nettan! Jag har faktiskt inte stickat så mycket som jag brukar den senaste tiden, jobbet och bebbarna tar för mycket tid. Det ska bli jättekul att se hur det röda garnet blir uppstickat, jag har köpt grön/turkost till mig själv av samma sort.

Emmas dagar! Boleron jag har på mig är mitt eget påhitt och jag har tyvärr inget mönster. Den är stickad uppefrån och ner efter mina egna mått med ett bladmönster framtill.

Emmas dagar sa...

Den är jättesnygg! Jag får leta vidare;-)