lördag 17 maj 2008

Quill lace socks
Mönster; Quill lace socks från Knitty. Påskmönstret i sock-klubben. Jag har piffad dem lite med ett band längst upp för att hålla kvar dem på plats annars har jag följt mönstret helt. Jag älskar hälen den är supersnygg men man kan bara ana den över kinaskokanten här på bild. Jag tycker att de blev jättesöta och de passar min syster väldigt bra. Första bomullsstrumporna för mig och jag är glatt överraskad över passform och känsla i dem.
Garn; Bomullsgarn 8/2 tror jag, rester från min puffärmstopp från förra sommaren. Jag vägde dem inte men det gick inte åt mycket alls. 70 g kanske.
Stickor; Mina standardstickor till strumpstickning, 2,5 mm metallstrumpstickor.

11 kommentarer:

Åsa sa...

Sockarna är supersöta och den lilla tjejen är bara sååå fin. Vilken kanonfin bolero du har gjort till henne. Måste nog fixa en till min tjej.

Eva i Halmstad sa...

Hej
va fina dom är , både söta och tuffa, du är mycket för att piffa tillde lite med band och spets,jättefint.
Visst ska de blir skoj med Em.stickning, men de är inte min blogg de är Eva Siding i Lund som har den, du får alldeles säkert vara med också, sen gäller de bara att komma på vad man ska sticka med, angenäma problem.
Evas mail eva@siding.se
Må så gott på er.
Eva.

Dödergök sa...

Å tack Eva jag är så jäkla förvirrad för tillfället, skyller på pollen. :) Nu har jag mailat Eva.

med nål och tråd sa...

Gud så fina. Härligt att se sockar som inte göms i kängor, utan som kan användas i lågskor.

Anonym sa...

Så söta sockor!

Carina sa...

Så jättesöta sockor. Har inte heller stickat bomullssockor någon gång. Får nog kolla dom som du gjort, beskrivningen alltså. Skorna känner jag igen. Har nog slitit ut två par minst men det var länge sedan. Trodde väl aldrig att dom skulle bli moderna igen.

Har också anmält mig till EM-stickningen. Spännande!

Klockarbarn sa...

Jättefina sockar. Jag började på dem en gång men slutade eftersom jag tyckte mitt garn var helt fel. Har inte funderat på att göra sockorna i bomull. Skulle kanske göra det.

Clara sa...

Åh, vilka söta sockor! Fantastiskt fina till kinaskor.

stickkatten sa...

Jätte söta sockar jag har heller inte stickat sockar i bomullsgarn måste bara prova

Dödergök sa...

Tack så mycket för alla sock-kommentarer, jag ska absolut sticka fler strumpor i bomull.

Agata sa...

Meh, vilka fina! Jag ska ta mig i sockkragen och sticka några såna. Just nu har jag hamnat i ett tråkigt tillstånd när jag är för tröltt på kvällarna och därför bara slappar. Ska skärpa mig snarast.