onsdag 21 maj 2008

Idag har jag tvingat med mannen på loppis

Idag kom jag hem med massor med fynd. Det bästa är stolen. Jag är helt galet kär i den. 25 kronor kostade den, som hittat. Den är tung och liten och stabil och den kommer att vara perfekt i vår hall när den blivit befriad från sin äckliga tjocka gröna färg. Kanske blir det matt svart istället. Det får vi se när den är skrapad.
Dessutom fyndade jag två handarbetsböcker och den bästa julboken med alla klassiska recept (Jannes mormors julkorv tex), en pressglastallrik, två superfina tallrikar som min mamma använder som finporslin "Hellas" från Uppsala-Ekeby (de ska hon få på morsdag), en liten garnvinda, säkerhetsnålar, vackra gröna trådrullar, en lång linneduk med hålsöm och spets och en fantastiskt fin stor glasburk som redan fyllts med värmeljus.
Dessutom har jag varit till min favorit handelsträdgård idag, en sann lisa för själen. :) (Heliotropen kommer därifrån.) Men jag glömde kameran, den får följa med nästa gång.

5 kommentarer:

bara Lova sa...

Hej. Jag har läst din blogg ett tag och jag måste fråga hur du hinner med allting? Det undrar jag visserligen med många bloggar fast med dig särskilt. Du har alltid massa fina saker att visa upp.

Agata sa...

Man får gratulera till fina fynden! Burken var jättefin, oh stolen likaså.

Anonym sa...

Åh nu blev jag sugen på att gå på Loppis och handla konstiga och underbara fynd... kanske imorgon om jag inte är för trött efter nattens jobb..

Åsa sa...

Vilka kanonfynd! Man känner sej så himla nöjd och belåten efter en sån dag.

Susilull sa...

Wow, vilka fina fynd!! Det var görlänge sen jag var på loppis nu, måste nog ta mej dit snart. En garnvinda vill jag gärna fynda - och pressglas-assietter - det samlar jag på! Har nu 10 st, 5 par i olika färg o mönster. Jagar ständigt nya varianter!
Lycka till med koftan, spännande projekt!