tisdag 13 maj 2008

Strumpfunderingar

Jag ska sticka ett par strumpor i student-present till min kusin.
Jag tänkte ge mig på Maj-mönstret i sock-klubben. Därför vill jag kasta ut en fråga till mina kunniga läsare: Borde jag lägga på en mönsterrapport?
Är de inte väldigt små?
Jag tänker sticka i regia silk på stickor 2,5 mm och min kusin har storlek 39 på fötterna.
Säg vad ni tycker!

9 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Jo, jag tycker absolut att du ska lägga till en mönsterrapport. Jag har ganska breda 39or och de blir lite väl tajta på mig även om det går. Vilken fin studentpresent hon kommer att få!!!

Kamilla sa...

jag tycker att du skall lägga på en, jag började att sticka i regina silk men ångrade mig, men de jag började på var efter mönstret och det blev väldigt väldigt små.

Nettan sa...

Ja det tycker jag absolut. Jag har storlek 38 och dom var i minsta laget. Väldigt trånga.Ska jag sticka dom igen för jag tyckte mönstret var roligt så blir det en rapport till. Vad glad studenten kommer att bli när hon får så fina sockor.

Anonym sa...

Jag stickar min i Opal..st 2,5...och jag har storlek 40...jag tycker de är perfekta. upplever dem inte alls som trånga...tvärtom så gillar jag att de sitter åt lite för då "glesar" sig mönstret och framträder bättre.

Anonym sa...

Jag stickar i Regia Silk med stickor 2,5 mm och har lagt på en rapport och de blir perfekta till mina faktiskt ganska smala 38:or. Hälen gör jag exakt som beskrivningen.

Eva i Halmstad sa...

Hej
Tanten mot stömmen,jag, stickade mina sockor med stickor 3 och efter möstret och de blev bra till mina 40-41 fötter. (bild finns på min blogg)
Vilken fantastiskt vacker tårta du gjort, härlig.
Må så gott på er.
Eva.

Knyppeltanten sa...

Jag stickar i Regia Cotton med stickor 3 och har breda 39:or och sitter perfekt. Underbar tårta, ska låta dottern få göra en sådan till Morsdag tror jag.

Åsa sa...

Jag stickade efter mönstret med stickor 2,5 i bambino ull och strumporna passade perfekt till den 8-åriga dottern. Nu stickar jag ganska hårt men kanske med stickor 3 och ett lite grövre garn att det blir bra.

Dödergök sa...

Tack för era råd och åsikter. jag tror att jag ska öka en rapport och se hur det blir.