fredag 12 september 2008

Alpacakofta med skinnknappar


Mönster; Ursprungsmönstret är det här från Garnstudio men som ni själva märker har jag ändrat en hel del. Jag började sticka på den här koftan i februari och minnet är tyvär lite luddigt angående tidiga ändringar i mönstret. Men jag började med att sticka resår, 2 räta 2aviga, både i nederkanten på ärmarna och på kroppen. Sen vet jag att jag fick räkna om maskantalet eftersom mönsterrapporten inte gick jämnt upp, jag tror att jag stickade storlek large. Ärmarna stickade jag i samma hålmönster som livet. Istället för isatt ärm så stickade jag ihop ärmar och liv och så fick jag till någon slags raglanminskning. Knapparna är gammla i flätat skinn och de köpte jag hos Anderssonskans Kalle i Askersund. Den översta knappen knäpps med en sydd ögla och det går jättebra att ha koftan både stängd och öppen. Jag är på det hela taget mycket nöjd med den här koftan, färgen är underbar (mest lik på de båda övre bilderna) och den fick lite av den där engelska lantliga känslan som jag var ute efter.


Garn; Drops alpaca, färg nr 7233, de tre första nystanen fick jag i ett hemlisbyte av hemlisen Eva, tack så mycket! Resten köpte jag till själv. Det gick åt 350 g garn till koftan , 7 nystan alltså och jag hade 9 så jag behövde inte oroa mig för att det inte skulle räcka. Jag älskar att färgen är lite melerad och tweedig utan att vara ett tweedgarn och jag tycker att det funkar jättebra att ha Drops alpaca direkt mot huden, jag kommer nog ofta att använda den som på bilden med ett linne under bara.


Stickor; Jag fick gå ner ett numer till 2,5 mm stickor, det kan väl vara en orsak till att det tog så lång tid att få den klar. Jag har stickat den fram och tillbaks på rundsticka och ärmarna har jag stickat på korta rundstickor.
Ps. Ni får ursäkta att modellen ser blek och plufsig ut på bilderna, jag är förkyld. :)

21 kommentarer:

Nettan sa...

Jättesnygg kofta. Färgen passar dig perfekt.

LenaL sa...

Verkligen jättesnygg!

Ha det så jättegott, hoppas förkylningen ger sej snart!

Heldri sa...

Vilken härlig kofta! bra passform och jag håller med dig om att garnet har en härlig "tweedig" färg!

Anonym sa...

Jättesnygg!! Underbar färg, och modellen passar dig verkligen. Å så snyggt!!

~●Helena Pettersson●~ sa...

Jätte snygg!! :)
Jag har en liten fråga.. Så om du har tid och lust får du gärna svara. :) Har du stickat nån tröja på rundsticka som du stickar runt, runt? Alltså inte fram och tillbaka.. Om man gör en enkel tröja, vilket är enklast då, runt eller fram och tillbaka? Alltså en vanlig tröja i slätstickning. Jag är sugen på att sticka en tröja men är nybörjare och väldigt långsam, har fått för mig att det är enklare på rundsticka då. Vad tycker du? (Oj, blev lång fråga det här..)

Anonym sa...

Åh, så snygg! Passar dig superbra. Och en härlig färg, snygg till det orange linnet. (Jag tror att jag har två nystan D's alpaca i samma färg liggandes någonstans... hmmm, kanske dags för en grönmelerad basker...)

Krya på dig.

PetraO sa...

Så himla snygg! Och det är verkligen skitsnyggt med skinnknappar!

Anonym sa...

Oj så jättefin den blev, har väntat så på å få se hur den blev! Älskar det där gröna alpacagarnet å mjukt å varmt är det utan att vara stickigt! Helt ljuvlig kofta!

Linda sa...

Jättefin!

Anonym sa...

Kanonsnygg ,vilka underbara knappar . Jag är väldigt förtjust i fina ,annorlunda knappar.
Hoppas förkylningen är bättre nu.

Anonym sa...

så fin den är, och så bra den passar dig!

maria carlander sa...

vilken brud, you go tjejen! snyggt som attan, din variant vinner över mönstret hos drops. Najs helt enkelt.

antfarm sa...

Grattis till att du är färdig!

Jag har ju hört lite grymtningar om den stackars koftan. Men det var den ju värd. Jag tycker också att den är finare än i originalmönstret. Kanske gör färgen också att den inte ser så "tråkig" ut!?

Unknown sa...

men shit vilken snygg kofta! MÅSTE göra en sån! och färgen....LOOOOVE!!!

Eva S sa...

Så kul att du fick användning för garnet. Koftan är jättefin!
Krya på dig.
Eva i Lund

petra.m sa...

ÅÅÅh, den blev så fin, så fin, så fin! Underbar färg och du är bara så fin i den!

Anonym sa...

Jättefin!
Man blir på så gott humör av att läsa dina härliga inlägg!
Pernilla

Gita sa...

Underbar kofta i en underbar färg och ett underbart garn!

antfarm sa...

Hmmm... Nu har jag suttit i en timma och letat på nätet efter ett bra babymönster. Har bestämt att den otacksamma systern ska få något ändå.

Jag tänker mig något ganska kroppsnära i ex. tunnt silke. Overall eller tvådelat sett till nyfödd. Har du något sådant eller en bra länk? Allt på garnstudio ser ju ut som sma ballonger:(

Anonym sa...

Skitsnyggkofta i läcker färg

Clara sa...

Den är verkligen skitsnygg! Klär dig väldigt bra!