lördag 4 april 2009

Ugglor

Jag vill sticka den där uggletröjan alla stickar. Men jag vill sticka den i tunnare garn och jag vill göra om den till en kofta. Jag har brunt heavens hand garn hemma...hum...hum..en tröja skulle sitta fint så här på kvällskvisten.
Nu är sjalgarnet slut och mer är beställt, med bara 2 varv kvar och avmaskningen känns det lite surt men jag ville verkligen avsluta den här vackra sjalen snyggt och prydligt utan konstig kant i annat garn.

8 kommentarer:

miastick sa...

Jag vill också göra en brun ugglekofta! I mitt 100purewool. Ska vi göra varsin? Fast mitt garn är lite tjockare än ditt, så vi får väl tänka själva båda två.
För att få män att använda sjalar... jag har inget tricks, min man gillade den helt enkelt och ville nu ha en mer vårig. Virka honom en gallersjal med frans, det funkar alltid och är ganska vanligt. Vill han inte ha den så tar du den själv :)

ANNEPÅLANDET sa...

Hei! Jeg driver akkurat nå og strikker meg en jakke i brunt Heavens Hand - det er et fantastisk garn! Men det er ikke en ugletrøye - det har jeg nettopp strikket i et tykkere garn. Men en ugletrøye i brun Heavens Hand er en veldig god idé! Jeg fikk 17 ugler på min tykke trøye - med Heavens Hand blir det kanskje 18-20? Kanskje jeg skal strikke meg en ugle til - liker den nemlig kjempegodt - men da må det bli i RØD Heavens Hand!

Emmas dagar sa...

Det är många som tänker på ugglornu, jag med. Men jag nöjer mig nog med 1 eller 2 på min kofta. I Heaven´s hand det med :-)

Linda sa...

Oj den var ju jättefin, den vill jag med göra!

Bente sa...

Många som vill göra uggletröjan ,jag också .Den ligger långt framme i projektkön fast jag vil också göra kofta .Ser framemot att se hur din blir.

Annas garndrömmar sa...

Så bra om du kan få mer av sjalgarnet, lite panikartad situaion annars! Själv har jag bara en härva till min sjal, och känner mig lite osäker på om det räcker. Så, hur långt är det garnet du använder? Och vilka stickor? Den blir hursomhelst ruggigt snygg!

Janette Millbom sa...

jag vill oxå sticka den!

Dödergök sa...

Miastick! Ja jag har betsämt mig nu, en brun ugglekofta blir det på påsklovet, jag ska sticka lite prov och dona och så. jag tror att det var 21 ugglor i xl-varianten i orginalgarnet, kanske 23 ugglor blir bra för mig.

Annepålandet! Vad fint det låter med en röd uggletröja! En mycket bra idé! :)

Emmas dagar! Heavens hand och ugglor verkar liksom höra ihop på något sätt.

Linda! Kul att jag kunde inspirera till fler ugglor, den är verkligen tokhypad just nu den här tröjan.

Bente! Ja jag tror att den blir jättefin och lite engelsk som kofta, brunt garn och orangegula glasknappar som ögon...mums!

Anna! Se mitt nya inlägg för sjalinfo, men jag glömde skriva vilen sticka jag använt, symphony wood 3,25 mm. Hoppas att din härva räcker!

Janette! Alla gillar ugglorna, så är det bara! :)