lördag 2 maj 2009

Det började bra

Ja jag vet att jag är cirka 2 3 år efter alla andra men i helgen har jag äntligen börjat läsa millenium-trilogin som jag lånade för 1000 år sen av vännen L. Frukosten intogs under äppelträdet och sen satt jag kvar i två timmar och läste. Allt var som vanligt, eller snarare så som det var för 10 år sen. Jäklar vad jag har saknat att läsa. Att uppslukas och sträckläsa är något av det bästa man kan uppleva. När jag var tonåring och fortfarande bodde hemma kunde jag lätt stänga in mig en hel helg och bara läsa, gå ner i köket hälla upp ett glas saft, byta skiva i stereon och sen fortsätta. Undrar vad som hände egentligen. Man ägnar sig åt så himla mycket onödigt när man är vuxen.
Jag blev solbränd på näsan av allt trädgårdsläsande, sen gick jag en fantastisk långpromenad med Håkan i öronen och solsken i blick. Jag kännde mig faktsikt riktigt riktigt lycklig.

Så därför är det helt obegripligt att jag tog fram alla mina sorgligaste med ångestladde skivor när jag kom hem och började städa den äckligt igengrodda nedervåningen.
Det började fint med Meat is murder och en Imperiet-samling sen lagomt till Briggen BlueBird hade det urartat och de allra sorgligate Cureskivorna kom fram. (Om du som har snott mannens Pornography-skiva mot all förmodan läser det här så tackar jag dig å det varmaste. Utan dig hade det nog inte blivit någon städning alls.)Men nu blev det faktsikt städat på riktigt för första gången sen säkert jul (Min syster har börjat mummla om tanterna från Rent Hus, men jag har svarat att det inte är tillräckligt äckligt än.)
Mat fick jag tydligen också i mig och boken blev utläst i ett nafts, jag ska inte börja på tvåan förns imorgon, och nu sitter jag här ganska ledsen och inte alls glad och lyssnar på Magnus Carlsons "Ett Kungarike För En Kram". Jag hade glömt bort hur jobbig den är och jag hade verkligen förträngt anledningen till varför jag inte lyssnat på den på säkert fyra år.
Men nu minns jag.

Tur att Alva tröstar.
Nej nu ska jag gå en sista kissrunda och begrunda mina misstag och motgångar.
Sen ska jag hitta det absolut med hjärndöda jag kan hitta på tv:n och ägna mig åt skaftet på den sista Aprilsockan.
Imorgon är en annan dag.
7 kommentarer:

Agata sa...

Hahaha! Ja, får du mot förmodan besök av Rent hus-tanterna kan du väl skicka hit dem sen! Jag har nog inte heller tillräckligt äckligt men tar gärna emot städhjälp. Tänk att det ska vara så tråkigt.
Eller är det bara för att det finns så mycket annat som är roligare att göra? Jag tror det. Pedanter saknar bara roligare fritidssysselsättningar...

fale artut sa...

Ja, när vi skalar potatis, som vi har odlat själva, då skvätter det stärkelse ända på köksfönstret. Ser verkligen inte KUL ut.Skicka dem vidare hit, till lilla snusket!
Kram!

Dödergök sa...

Agata! Amen! (Dock har jag nu undanröjt rent hus-hotet för den här gången men jag lovar att höra av mig till dig om de dyker upp här.)

Fale artut! Ja efter att de har varit hos mig och Agata så får det bära av till dina trakter!
Tack för kramen! :)

Call design sa...

Tror inte att det är så skitiggt hos dig så att rent hus tanterna behöver komma.

Men visst är det underbart att bara sitta och läsa, speciellt dessa böcker som jag tycker är så bra, sträckläste själv dem för två år sedan en sommar. Ha det gott!

Paradiset Kaos sa...

Jag läser böckerna via öronen(ljudböcker) och jag kan säga att de är jättebra och är svåra att sluta lyssna på. Är snart klar med bok nr 2(Flickan som lekte med elden).
Att jag läser med öronen beror på att jag inte har tid att bara sitta still och läsa. Jag kan t.ex handarbeta samtidigt som jag "läser".
Och att städa är ett nödvändigt ont för att man ska se vad man har för färg på mattan. :)
Ha det bra!

Dödergök sa...

Call design! Nej "rent hus skitigt" var det nog inte men inte var det fräscht, fast jag kom på att vi städade noga och ordentligt tills vi skulle gifta oss så det där med jul var lite överdrivet. :)

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om milleniumtrilogin, jag får läsa alla först.

Paradiset kaos! Ja ljudböcker är superbra, men det är en speciel känsla att just sitta ner med en bok och inte göra någonting annat.

Camilla sa...

Kan bli riktigt avundsjuk på dom som inte läst böckerna än. Däremot så känner jag ibland att Stieg Larsson förstörde min läslust, ingenting har bra nog att läsa efter Millenieböckerna. Tills nu, har fått låna lyssnarböcker gjorda av
http://www.buthlerohrlund.se/, fastnade totalt...