onsdag 6 maj 2009

Tulpanfrossa

Fast det här är ju ingen tulpan, det här är en frösådd krollilja som kanske kanske vill blomma i år efter 5 års väntan.

Jag har ett kärleksförhållande till mina tulpaner, samma höst som vi flyttade hit beställde jag ett gäng exklusiva lökar från Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik. Det här är en utav dem, China Pink. Jag älskar liljetulpaner, de är så finstämda och anspråkslösa på något sätt.
Svarta blommor (okej jag vet att det inte finns svarta blommor på riktigt men det här är så nära man kan komma) är så vackra. Gärna tillsammans med skir grönska och någonting vitt småblommigt. Jag tror att det här är Queen of Night, jo så var det nog. I vanliga fall blommar hon inte för ens i slutet av Maj början av Juni men nu visar alla knoppar redan färg och de slår snart ut i full bom. De blir mörkare ju mer de mognar. Tänk om man kunde köpa en sån här tulpan i en matvaruaffär i februari?Det här är min riktiga favorit, jag blir lite pirrig av den. Shirly heter hon och hon är en äkta krispig skönhet rakt igenom.
Den här namnlösa älsklingen fanns redan här när vi flyttade in, vacker som en dag den med.
Förressten har allt redan kommit upp i mitt grönsaksland, snart är det dags för året första rabarberpaj och om par veckor kan jag börja skörda sallad. Livet är ändå rätt bra när man tänker efter.

15 kommentarer:

Susilull sa...

Underbara tulpaner!! Dina var verkligen riktiga rariteter!
Jag är också kär i dem, har massor med "gammeldags" röda, röd-gula och gula i vår trädgård. De fanns där när vi flyttade in och kan nog bli hur gamla som helst - och de doftar ljuvligt!!!

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Du har rätt, Shirley ger en pirrig känsla.
hej fr. Kofta

~●Helena Pettersson●~ sa...

Kul att det är fler som är inne på svarta blommor. :)
Jag väntar spänt på att stockrosen ska bli såpass så den blommar med sina fina svarta blommor men sålänge så får jag nöja mig med en liten svart pensé. :)

Ulrika sa...

Underbart! Tulpaner är mina favoritblommor, man tröttnar aldrig på dem.

Det är synd att vi inte bor lite närmare varandra, då skulle du få använda min trädgård och odla i av hjärtats lust. Du kunde arrendera den mot ett knippe morötter ibland. =)
Jag har hur mycket utrymme som helst, men sällan ork eller tid att pyssla.

Det fattas bara 37 katter så blir jag 'den där knasiga tanten med katterna, hon som bor i den där igenvuxna trädgården'... :-D

Ullfull sa...

Vilka vackra bilder!!

Anna sa...

Ser verkligen ut som en knopp inuti den där liljan! Det ÄR underbart med blommor!

Humlan sa...

Du har absolut bra smak när det gäller tulpaner! Jag skulle gärna ha dem allihop!!
Den där China Pink är bara helt fantastisk och Shirly skulle jag vilja se från alla håll!

Kristina sa...

Vilka vackra tulpaner du har!

Pernilla sa...

Tulpaner är så vackra. Jag tycker att Shirley är speciellt fin.

Ankan sa...

Vad fina! Hemma hos oss är det också riktigt vårfint, pojkvännen köpte ett hundratal lökar förra hösten. Kanske inga ovanliga sorter direkt, men många och praktfulla.

fale artut sa...

Tulpaner är härligt! Och det finns så många vackra! Dessutom kan man ha samma häri sverige som Claude Monet hade hos sig!

teresa sa...

Vilka ljuvliga tulpaner, man blir alldeles lycklig.

Pia sa...

Såååå vackra bilder!

frisky frog sa...

Blommorna är lika näpna som de på förra inslaget. Ursnugga vantar!
/Trevlig helg!

Pixi sa...

Ohh tack för visningen,har aldrig vetat att liljetulpaner fanns ,förstår varför du gillar dem !SÅÅ VACKRA JUU! Tack för det! =)"Simma lugnt!"