söndag 3 maj 2009

Diagonal lace socks
Mönster; Diagonal lace socks, Aprilmönster i sockklubben på mitt sätt. Jag förstod på en gång (det syns på bilderna i mönstret) att det här skulle bli såna där strumpor som hasar ner i skaften så därför bestämde jag mig för att göra om det här till ett restgarnsprojekt. Jag har följt beskrivningen för tå, fot och häl men jag har stickat resårskaft efter en omgång av mönstret.

Strumporna är till en kär vän som stickar alldels för få strumpor till sig själv och därför är de på tok för stora för mig men jag tycker nog ändå att det blev riktigt fina för att vara ett par slit och släng strumpor. Jag stickade medium storleken fast med lite grövre garn än i beskrivningen och med stickor 2,25 mm istället för 2 mm.Garn; Idel rester, en snutt väldans fint och färgglatt garn till tårna ( det här är toe up strumpor och då känns det extra roligt att sticka färgglada tår), jag tror att det är on-line holiday color, sen är det brunt regia och Kaffe Fasset regia till skaften.Stickor; 2,25 mm harmony/symphony wood.
Idag startar jag dagen med Simon & Garfunkle, det här ska bli en bra dag.

10 kommentarer:

Zandra sa...

Läckert! Önskar jag kunde sticka sockor som du, men för mig tar det en evighet. (Tur man e bra på annat..). Ha en skön dag!

Emilia sa...

Snygga - ser nästan lite för snygga ut för att vara "slit-och-släng" :) /Emilia

Ullfull sa...

Gladsockor!!

bara Lova sa...

Jättefina strumpor. Ser verkligen inte ut som något slit och släng inte.

metamorphosis sa...

för att vara ett restgarnsprojekt så tycker jag att de blev galet snygga!

Lina sa...

Jätte mysiga sockor! Har aldrig stickat sockor från det hållet, tå till häl... Men å andra sidan har jag inte stickat jätte många par sockor heller:)
/Lina

Ulrika sa...

Superfina!

Stickfantomen sa...

Glada som godis!

Dödergök sa...

Tack för alla kommentarer! Vännen Å fick dem igår, nästa gång jag stickar något gladrandigt ska det vara till mig själv!

Pixi sa...

Jättesnygga! O snygg du blev i håret med !=)