måndag 11 april 2011

Hjortrongul lyx

Jag köpte garn när jag var i Rättvik, det gick liksom inte att undvika. 3 underbart hjortronfärgade härvor mohairgarn från Karins angoragetter. En sjal ska det bli, så mycket är klart.
Nystat och klart! Kanske börjar jag imorgon, eller så ska jag vänta tills jag har köpt mig en riktigt lyxig rundsticka. En som är värdig garnet.
Tillsvidare stickar jag på mina tvåändsstickningar, de här vantarna påbörjade jag i Rättvik.

9 kommentarer:

stick i kanten sa...

Vad använder du för garn till tvåändsstickningen? Är det vita dubbelt och det turkosa enkelt?
Ser ut som Tunagarn men osäker om det är det. Just curious! Tack på förhand.
/Christina

Dödergök sa...

Stick i kanten! Det här garnet är Kampes z-tvinnade, det turkosa är handfärgat och köpt från sannsticks.se. Jag stickar med två trådar vitt och en tråd turkost där det är flerfärgsmönster.

Nettan sa...

Jag förstår att du inte kunde lämna det där gula garnet. Gud så härligt.
Och jag blir lite avis när jag ser vanten. Jag är så sugen på att sticka tvåändsstickning, men jag har inte tid ens för vanlig stickning nu när jag pluggar =0(

Anonym sa...

Underbara garner och färger.
Det är du värd.Alla är värd en belöning ibland./Ella.

stick i kanten sa...

Tack för infon om garnerna. Ska småningom komma ut ur tvåändsstickningsgarderoben och börja testa litet. Blir ju inspirerad ju av alla fina alster här!
Hej hopp Christina

solskenet59 sa...

Hej
Helt underbart mohairgarn! Kan man skicka efter från henne? Har hon någon hemsida?

Mvh
Lena

I det blå huset sa...

Förstår att du inte kunde lämna det garnet! Underbar färg och namnet - hjortrongul för tankarna på underbart gula hjortron plockade direkt på myren.

dessi9 sa...

Ser att du precis som jag inte kunde låta bli och nysta mohairen. Jag har redan börjat sticka en sjal av mitt garn. Stickar Nancy & Judy. Inte så mycket mönster så garnets små skiftningar kommer fram bra.
Vill också passa på att tacka för den inspirerande helgen. Min andra mudd är faktiskt riktigt fin. När den är helt färdig ska jag lägga upp till en halvvante inspirerad av din svartvita med blomsterbroderi. Gillade kombinationen det stilrena blandat med ymnig blomsterprakt.

Lena sa...

oh vilka underbara färger