onsdag 13 juli 2011

En mudd och blöta hundar

En pomatomus-mudd i Drops Delight blir fin att ha under jackan till hösten. Jag måste svära i kyrkan och säga att jag gillar det här garnet, har inte stickat med det förut och blev glatt överraskad. Jag har lagt upp till mudd nr 2 och har goda förhoppningar om att bli klar i kväll.


Så här eländig var Alva i går kväll efter att hon varit i skogen och gosat med vildsvinsbajs. Tur att vi har stor diskho och små hundar...


8 kommentarer:

Lena H sa...

Vilka fina. Delight är helt ok utom till sockor fast det är ett sockgarn. Blir väldigt sköna koftor tunna men ändå varma. Jag har alltid tyckt att pomatomus mönstret är så fint. Vet du om det finns på svenska? Jag har aldrig stickat efter engelsk beskrivning förr. Mvh Lena

Maritas Maskor sa...

Jättefin mudd! Pomatomus är ett jättefint mönster!
Himla gulliga hundar i hon :)

Charlotte sa...

Åh, pomatomus gillar jag! Hur många maskor har du lagt upp; jag tog nog för få eftersom det var skitkrångligt att sticka med strumpstickor. Eller hade du rundstickor, och hur gör man då?!
Gillar din blogg! :)
@ Lena: våga pröva engelsk stickbeskrivning! Ordlistor finns på nätet, tex på Drops hemsida.

frisky frog sa...

Superfin mudd! Det kanske är det jag ska ha Delight till.
Tur att inte vi kvinnor är som tikarna...

Anna sa...

Hej fin mudd, fina vovvar. Vi har problem då vår vita katt inte alltid är vit när hon kommer in, det kanske är dags att testa diskhon till tvätt!

Wildvittran sa...

Snygga muddar det blir, har inte provat det garnet men det måste jag ta och göra.

Dödergök sa...

Lena H! Tack! Jag har nästan bara hört negativa saker om Delight så jag blev väldigt glatt överraskad, måste provsticka socker ocså bara på fin kiv. :) Jag känner inte till någon översättning på Pomatomus men jag tycker att du ska prova på engelska, det finns jättebra ordlistor på nätet.

Maritas Maskor! Tack! Ja det är verkligen tjusigt och jag har inte stickat någonting till mig själv i det än så det var verkligen på tiden! :)

Charlotte! Jag har 72 maskor eftersom jag började som ett strumpskaft, jag gillar att de blir lite pösiga och inte så taighta. Jag stickar på strumpstickor, jag är barnsligt förtjust i såna nämligen.

frisky frog! Ja kanske det! jag tro på en halstub i delight också men det trista är ju att ränderna blir mycket smalare då, ska klura på det.

Anna! Diskhon är jättebra (iaf om man har stor nog) då är man liksom i en jättebra ryggvänlig tvätthöjd. Har stått så många gånger och nästan brytit ryggen över badkarskanten när jag badat hundar, det här är mycket bättre.

Wildvittran! Tack! Det är många som inte gillar Drops Delight men jag måste säga att det passade utmärkt till det här projektet iaf.

Ida sa...

Ah, precis ett sånt nystan har jag i garnkorgen som väntar på mig, älskar färgerna och det blev verkligen superfint i Pomatomus, jag kanske blir tvungen att kopiera dig ;)