måndag 11 juli 2011

Tre före frukost

Medsols från vänster; Den första riktiga babykoftan från boken Sparat i Regia silk, Garter yoke baby cardi av Jennifer Hoel (ravelrylänk) i Semilla och Latte baby sweater av Liselotte Weller i Artesano 100% alpacka plus lite annan alpacka. Den vita och den blårandiga är alldels för stora för en liten bebbe men den lilla rosa ska nog passa hoppas jag. Jag tycker att det är svårt att hitta mönster till riktigt nyfödda. Allt blir liksom för stort tycker både syrran och jag. För brett framför allt (fast stickfastheten stämmer). Jag tar tacksamt emot tips om bra mönster för 0-3 månader till en höstbebis.

13 kommentarer:

maja sa...

Så fina små koftor. Jag köpte gamla stickhäften på loppis med barnkläder, fast de är från 50-60 talet, så är just koftorna jättebra modeller.

Maria sa...

Bebis på G? Men inte stickade du väl alla tre före en frukost? I så fall är du snabbare än snabbast.

Dödergök sa...

maja! Tack! Jag har också många såna häften och ett par böcker men de ligger fortfarande nerpackade någonstans. Får nog ta och leta reda på dem.

Maria! Syrran ska få en bebis i September och nej inte stickade jag tre före frukost, jag bara blockade dem. :)

metamorphosis sa...

Har tyvärr inget mönstertips med jag tror, utifrån min erfarenhet av bäbisar, att en väldigt basic kofta ribbstickat i tunnt garn skulle göra sig väldigt bra på en liten höstbäbis så att den liksom kan växa med bäbisen - för det är en himla skillnad i kroppen på en liten nyfödd med fågelben och en mullig tremånaders!

Att ärmarna är lite långa till en början tycker jag bara är bra så slipper man joxa med vantar på en yttepytt-bäbis! <3

Anonym sa...

jag stickar aldrig efter mönster, men skulle du inte kunna plocka bort några maskor? Så har du den lite smalare?

/Emma ecadesign.blogg.se

Kerstinsdottern sa...

När mina barn var pyttesmå bebisar så gillade jag de söta omlottkoftorna, de satt så fint!
Jag kan titta efter om jag har något mönster kvar på dessa, om du vill.

Dödergök sa...

metamorphosis! Mmm det kan du nog ha rätt i, någonting ribbstickat. Ska genast börja fundera på det. :)

Emma! Problemet är ju bara att jag vet ju inte från början om mönstret har för mycket vidd eller inte. Jag tycker att det är astrist att repa upp och göra om.

Gerda-Thyra! Men du såna tröjor hade vi när vi var små ochjag har något sånt mönster någonstans, ska kolla bland mina nerpackade handarbetsböcker. Tack för att du påminde mig!

Ninni sa...

Jag har stickat en pippi tröja mönster från svarta fåret och en får tröja med mönster från svarta fåret. Dem tycker jag ändå stämde i storlekarna. En mysig Pippi tröja passar ju till hösten :) min fårtröja gjorde jag i blått grönt och vit istället för de gråa som är på mönstret. Vill du ha mönstret kan jag scanna in det till dig.

annas alster sa...

Hej! Jag har stickat mycket efter ett raglanmönster från Hjertegarn. Har köpt det på butiken, så det vill till att du har en försäljare i närheten.

Det är jättebra tycker jag, och lätt att variera med olika ränder och annat :) Om du är intresserad kan jag kolla upp numret på mönstret.

Boel sa...

Hej!

Jag har stickat det här Drops-mönstret (http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b13&d_id=2) i Drops alpacka (lagom varmt och gosigt till hösten) och tyckte det var både roligt och ett bra mönster, resårmönstret gör ju att det "smiter åt" lite mer, samtidigt som det är tänjbart och flexibelt i storlek. Jag stickade iofs till en större unge men det borde ju vara lika bra i minsta storleken.

En annan favorit är en kofta enligt mönster i ett gammalt ICA-kurirenhäfte (Ravelrylänk: http://www.ravelry.com/projects/lillstrumpa/premiarplagg---kofta), jag stickade strl 0-3 mån (utan att kolla upp stickfastheten). Den var iofs snarare lagom vid 4-5 mån men å andra sidan var min bebis ganska liten i växten. Jag kan nog skicka mönstret om du är intresserad.

/Boel

Anita sa...

Jag rekommenderar den här som har varit användbar på bäbisar i min närhet, Milk Infant Top, ravelrylänk: http://www.ravelry.com/patterns/library/milk-infant-top
Funkar med sockgarn..

emmys stickning sa...

Hej! Vilka fina koftor/tröjor du har stickat, jag stickade denna när jag väntade min dotter minsta storleken var perfekt till min 4 kg klump när hon kom ut. Stickade den i san franssisco, ska jag sticka den igen hade jag valt fabel för att det är mjukare och så hade jag sett till att sticka ärmarna lite bredare. http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b18&d_id=3&lang=se

Jessica sa...

Den första riktiga babykoftan var verkligen rolig att sticka, fast jag gjorde misstaget att använda alpacka och det var inte helt lyckat tror jag. När det gäller mönster med lite mindre vidd kanske du kan testa Pickles barnehagesett? Koftan är väldigt retro och det står att den har lite tajtare passform. Jag har inte stickat den själv, men de har väldigt bra mönster tycker jag. Adress:
http://www.pickles.no/pickles/2011/7/4/melkers-barnehagesett-melkers-kindergarten-kit.html