torsdag 15 september 2011

Grön tacksamhet

Mönster; Gratitude leaf shawl av VisaLisa. Jag har stickat den mindre modellen med 28 löv och det blir en alldeles lagom liten nackvärmare. Som tillägg till mönstret har jag lagt till två knappar längst ner på varje snibb, med hjälp av dem kan jag knäppa ihop den till en liten halskrage. Smart när man vill att den ska stanna kvar runt halsen utan att använda sjalnål. Det här mönstret är så himla fint och snabbstickat fast det är spetstickning, en utmärkt present rent av. (Om man kan skilja från den vill säga, skulle aldrig ge bort den här.)

Garn; Fantastiskt mjukt och underbart grönt Malabrigo Lace som bara legat och väntat på det perfekta projektet. Jag har stickat med dubbelt garn och jag är osäker på hur mycket som gick åt, mindre än 80 g skulle jag säga men jag är osäker på om det skulle ha räckt med en härva (50 g), jag har ju fortfarande inte hittat min våg.

Stickor; 3,25 mm, jag ville ha ett lite fastare slutresultat, många skulle nog tom ha stickat på 4:or.

Det här var ett underbart njutfullt projekt som jag saknar nu när det är färdigstickat, återigen tack Lisa för ett jättefint mönster och tack Ulrika för jättevackert garn och fantastiskt fina knappar!

6 kommentarer:

Garntrollet sa...

Supersnygg! Och den passar dig jättefint. Härlig nu till hösten, innan det blir vargavinter och man måste ha jättetjocka ullkläder för att inte förfrysa. :-)

Ulrika sa...

Fiiiiin!!!!

Iréne JB sa...

Verkligen fin. Förstår att du inte vill skiljas från den.

Malena sa...

Underbar! Vilken bra idé med knapparna. Jag borde nog försöka få tummen ut och beställa mönstret jag också, nu när jag har sett flera av dina vackra skapelser. :)

Anna sa...

Så fin din sjal är, gillar att den inte är för glest stickad. Och smart idé med knapparna, den idén kanske jag lånar nån gång ;)

Det växer sa...

Jag har ett jättetunt garn (50 g = 500 m) Tror du man skulle kunna använda det till det mönstret? Det är en fantastiskt fin sjal och min sjalstickning har nyligen dött tråkdöden och ska repas upp.