lördag 24 september 2011

Hjälmmössa och randig mjölkkofta

Mönster; Eget från minnet. Jag stickade en del hjälmmössor när syrrans älde barn var små men det var länge sen nu så jag vet inte riktigt hur storleken blev. Men någon gång kan han ju säkert ha den lilla M. De är roliga att sticka iaf och det blir absolut fler vad det lider. Jag är så imponerad av den kvinna som kom på det här mönstret, det är lika magiskt varje gång som den zickzackiga remsan blir en mössa.

Garn; Nästan 50 g Rowan Cotton Milk dk i färgen apple pips. Jag är tudelad inför det här garnet, det är mjukt och fint att sticka med och ger ett sånt där härligt tydligt resultat men hallå, garn av mjölk? Det finns så många människor som svälter på jorden, då känns det illa att göra garn av mat. Så jag vet inte riktigt. Som vanligt älskar jag hela känslan med rowangarn dock, bara namnet på färgen liksom, apple pips. Fast jag har aldrig sett några mintgröna äppelkärnor men det kvittar.

Stickor; 3 mm tror jag, jar har varit vimstig den senaste veckan. Nej vänta det var ju 2,75 mm så var det.


Mönster; Latte baby sweater fast med en del förändringar. Jag har gjort om den till en kofta, jag har förlängt ärmarna lite (vilket var tur för lilla M har långa armar) och jag graftade ihop under ärmarna det blev snyggare än att maska av och sy ihop. Knäpptamparna stickade jag som korta i-cords och så sydde jag fast dem lite synligt så där, gav mig lite båt-feeling. Den här blev riktigt fin tycker jag, ett bra mönster som man kan göra lite som man vill med. Blå knappar från loppis. Blev fint till tycker jag.


Garn; Rowan cotton milk dk lite mer än 50 g och Mandarin naturell från sandnes garn, lite mindre än 50 g.


Stickor; 3 mm


3 kommentarer:

Linda sa...

Så himla fint! :) Jag gillar speciellt de små knäpp-i-cordarna, de ger lite duffelkänsla. Ja, mjölkgarn låter lite skumt... Hur spinner man mjölk liksom?

Renée sa...

Jättefina grejer du gör, är verkligen imponerad!

Manduzana stickar sa...

Jättefina!
jag stickade min allra första hjälmmössa tidigare i veckan och jag kunde för allt i världen inte förstå hur det skulle bli en mössa. men så var ju bara att sy på ett par ställen och så var det en mössa. himla smidigt :)