onsdag 31 december 2014

2014 (fortsättningen)

Best of 2014 (del 2: fågelsång och popmusik.)

Årets musik; Hela sommaren lyssnade jag bara på Kent, på riktigt. Om och om igen lyssnade jag på Tigerdrottningen, texterna bara slog mig i magen på nåt sätt, apropå att slå så lyssnade jag besatt många gånger på ”Slå mig hårt i ansiktet” med Thomas Stenström också.
Annars harvar jag runt i samma träsk som vanligt, född 15 år för sent som jag är. Mer än en kväll har vi hamnat framför you tube och tittat på skrapiga gamla videos med Ramones, Clash, Joy Division, Buzzcocks och Smiths. Nytt sen några veckor tillbaka är att jag har en hård förälskelse i Echo and the Bunnymen, fattar inte att jag inte förstått storheten tidigare. Blir lite upplivad av tanken på att det finns så mycket musik som jag aldrig hört och att allt finns så himla tillgängligt nu jämfört med när jag var 15.

Årets konsert; MORRISSEY, MORRISSEY, MORRISSEY, älskar, älskar, älskar, för evigt. Det var magiskt och stort och livsviktigt att se honom igen. Får fortfarande rysningar när jag tänker på ”Everyday is like Sunday”.

Årets böcker; Bröt ihop av Sandra Beijers ”Det handlar om dig”, den är så fin, språket så vackert och den beskriver på pricken hur det var/är och alltid kommer att vara. Jag hade så höga förväntningar efter att ha läst Sandras blogg i så många år och den var ännu bättre än mina förväntningar.
”Engelsfors-trilogin” var också en stor läsupplevelse i år, att hamna i bokslukarläge och bara läsa, läsa.

Årets tv; Det har blivit många tv-serier i år, mycket skyller jag på Netflix. Absolut bäst har ”True detective”, ”the Killing”, ”Misfits” och ”Utopia” varit. Typ superdunder tips om nån mot förmodan har missat dem.

Årets film; Kommer inte på en enda film som jag sett i år, jag är ju ingen filmperson men det kan ju inte vara ett bra betyg för jag vet ju att jag har sett film.

Årets pepp; Måste vara instagram, fy tusan vad jag älskar instagram!

Annat fint med 2014; Vi var självförsörjande på potatis och grönsaker hela sommaren/hösten, hurra, hurra, det kändes så himla bra. Vi slutade helt att köpa kyckling och har bara ätit hemslaktad fågel sen i somras, ett beslut som känns så sjukt bra ända in i märgen. Vi har ytterligare ökat vår del av ekologiska varor när vi handlar, nu ligger vi kanske på 60/40 och det ökar stadigt.
Vi har kommit i väg på saker, packat bilen och dragit iväg, hälsat på vänner, gjort saker inte bara suttit hemma och stirrat hålögt på varandra.
Vi har gjort klart det absolut tråkigaste jobbet i trädgården, anlagt nya gräsmattor och grusgångar, fy f-n vad trist det var och hade vi inte fått hjälp hade det aldrig gått, men det gick och nu behöver vi aldrig göra om det igen.
Ja så Vera måste ju komma med här, knäppa kärleksfulla, galna underbara hund!

Nu hoppas jag på massa fina och bra saker 2015 jag är så jäkla redo för det!


4 kommentarer:

Smycka sa...

Gillar dina alster och Tack för allt matnyttigt i Uppifrån och ner-Kal med stickamera! Har tyvärr inte börjat än men läser vad ni gör! Ska försöka börja nu när det mesta börjar lugna ner sig. Gott Slut och Gott Nytt År! // Ulrica :)

Elisabet :) sa...

Tack för härlig inspiration! Älskar färg och form! Det ger en kick i det som annars kan bli grå vardag. Önskar dig ett riktigt bra år där kreativiteten får flöda.

Wallinskaya sa...

Jag blir så glad att höra när folk verkligen är självförsörjande på olika grejer. Framför allt fågel! Själv var man ju självförsörjande på vitlök några månader. :D

Anonym sa...

Tigerdrottningen, jag är med dig på den. Du gav mig en bebis en gång...den växer och frodas som bara en Hoya kan göra. Jag älskar dig fortfarande.