lördag 6 december 2014

Dödergöks tvåändsstickade vante

Hela hösten har jag jobbat med ett grundmönster för tvåändsstickade vantar, det har varit väldigt många timmars jobb och hemlig stickning men nu kan jag äntligen dela med mig av mitt lilla skötebarn.
Mönstret innehåller tre olika varianter, en randig vante med utställd krage, en halvvante med flerfärgsmönster och en vante med krusmönster på kragen, men eftersom det är ett grundmönster går det att variera i det oändliga.

Vanten stickas i 2-trådigt ullgarn med en sträckning av ca 300m/100g.
Jag har stickat i Ateljé Norrgårdens fantastiska egna 2-trådiga Mohair och 2-trådiga Gotlandsull, det är en alldeles speciell känsla att sticka i lokalproducerat garn från djur som garanterat har det bra och mohairen ger vantarna en lyxig fluffig gloria samtidigt som den också bidrar med glans.

Vantarna gör sig också väldigt bra i ett enfärgat garn och ett garn med långa färgrapporter, tex Visjögarn karamell.

Vantarna stickas på stickor 3 mm och är med andra ord ett ganska snabbstickat tvåändsstickningsprojekt.

Det här mönstret ingår i mina tvåändsstickningskurser som jag har haft och kommer att ha i vinter och ni som gick kursen i november kommer att få ett mejl med den slutgiltiga pdf:en under helgen. 

Mönstret finns att köpa på Ravelry i min lilla butik där. Hoppas att ni kommer att tycka om det!

Jag vill också passa på att tacka mina fina vänner Johanna och Lisa, Johanna har hjälpt mig att teststicka mönstret och Lisa har hjälpt mig med layouten. Tack så mycket finingar! 
2 kommentarer:

Heidi sa...

så söta dom är:)

Hanna sa...

Bästa teststickningen jag gjort :) <3