onsdag 25 november 2015

Langfield

 Mönster; Langfield av Martina Behm. Det här mönstret är genialiskt, på riktigt. Det är lätt att slänga sig med olika superlativ och hylla än det ena än det andra men det här är verkligen GENIALISKT!
För det första passar den till alla garner och alla stickfastheter och till alla huvudstorlekar, bara det är ju helt otroligt bra särskilt för mig som har ett stort huvud och alla mössor är alltid för små.
Sen är konstruktionen jätterolig att sticka och så galet smart så jag bara satt och log för mig själv när jag stickade den. Du börjar med att sticka en trekant och sen utifrån den och med hjälp av en massa förkortade varv formas själva mössan.  Till sist så är den så snygg och skön att ha på sig och det går att styla den på många olika vis. Det här är en riktig pärla och jag kommer absolut sticka fler Langfield.

Garn; Det som höjde den här stickningen ytterligare är att jag har stickat i mitt egna handspunna garn. Det är ekologisk merino och silke från min favoritfiber-butik på Etsy Three Waters Farm som jag spunnit på min slända och tvinnat 3-trådigt. Riktigt studsigt och gosigt blev det.

Stickor; Jag tror att jag stickade på 4:or men det kan ha varit 3, 75 också.


Och ja efter 1,5 veckas dunderförkylning ser jag rätt sliten ut.

3 kommentarer:

Heidi sa...

Du får det att låta som som att sticka mössan är som ett spännande äventyr:)

Att den är snygg, är ingen nackdel:)

Unknown sa...

Underbart snygg! Jag köpte mönstret efter att jag läste ditt inlägg på instagram. Nu kliar det verkligen i fingrarna. Jag har ju det något lyxiga problemet med glansigt och glatt hår. Alla mössor åker liksom upp. Hur känner du att Langfield sitter på huvudet med det i åtanke?

Och din Riddari är urläcker!

Manduzana stickar sa...

Så vansinnigt snygg!