torsdag 26 november 2015

Martjärn

 Det här året har varit utvecklande och spännande för mig som mönstermakare, jag har publicerat sex nya mönster och ni är overkligt många som köpt och stickat efter dem. Det betyder jättemycket för mig och helst av allt skulle jag vilja ge er en stor kram allihop men eftersom det inte är möjligt får ni en liten julklapp istället. Låt mig få presentera Martjärn!
 Martjärn är en mönstrad vante som hämtat sin inspiration från hemvävda linnehanddukar och kristallklara vinternätter. Martjärn stickas från mudden och upp med en kant av tvåfärgad resår och en kiltumme som ger vanten en skön och praktisk passform.
 För att sticka Martjärn behöver du;
Garn; för storlek s/m välj ett garn med ca 300 m/100g. För storlek l/xl välj ett garn med ca 240-260 m/100g i två färger som kontrasterar mot varandra. Välj ett enfärgat eller lätt melerat garn för bäst effekt.
Vantarna visas här i; Storlek s/m Kampes 2-trådiga ullgarn. A: naturvit och B mörkröd
Garnåtgång; 50 g av färg A och 50 g av färg B.  
Stickor; 5 strumpstickor 2,5 mm för den mindre storleken eller 3 mm för den större storleken eller de stickor du behöver för att få rätt stickfasthet.
Stickfasthet; 30m/10cm i flerfärgsstickning för storlek s/m. 26m/ 10 cm i flerfärgsstickning för storlek l/xl.
Storlek; s/m och ( l/xl)  Vanten mäter ca 9,5 (10,5) cm tvärs över handen i platt tillstånd och den stickas till önskad längd.
Du behöver också; två stickmarkörer, en stoppnål och lite restgarn.

Mönstret laddar du hem HÄR från ravelry och det är alldeles gratis hela 2015 ut.

11 kommentarer:

Figeholm.aw sa...

Vilken fin present!! Lagom till advent, Tusen tack! Jag följer din blogg sedan länge och får såå mycket inspiration. Passar på att önska en fridfull advent, med levande ljus och stickning i en lagom blandning.

Anonym sa...

Vilken fin gåva! Så fina. Tack!!
Marit

Marika sa...

Fina, de måste jag sticka!
Tack för att du delar med dig.

Anonym sa...

Tack så mycket! Jag gillar verkligen dina mönster.
Britta

ledarskap i norr sa...

Hej, jag har följt din blogg en längre tid och är så imponerad av allt du åstadkommer i ditt liv. Du är sannerligen en stor inspirationskälla för mig. Så otroligt gulligt av dig att dela med dig av mönster. Det var år sedan jag stickade mönsterstickning, men inser att det är dags att testa nu! :D

marremorr sa...

Varmt tack för ett superfint vantmönster! Det blir en perfekt julstickning för mig!

Anonym sa...

Jättefina vantar! Tack för mönstret!

annasaviga sa...

Tackar och bockar!
Jättefina vantar, som genast skapar lust att lägga upp.

Garnhumlan sa...

Tack! Vackra vantar!

Åsa sa...

Tack för mönstret!
Har precis börjat med dem!
Trevlig advent!

Sabina sa...

Hej! Har precis börjat sticka dessa fantastiskt fina vantar. Men jag undrar vilken färg jag ska hålla främst och vilken färg jag ska hålla bakom?