söndag 6 januari 2008

2 par sockor till min mor

Mönster: Monkey från Knitty.com, januarisockorna från sock-klubben
Garn: Resåren är stickad i Opal, färg uni 1413 Cardinal. Resten av sockan är stickad i Fabel från garnstudio färg nr 200
Stickor: Vanliga simpla metallstrumpstickor nr 2,5
Jag gillade verkligen de här sockorna, roligt mönster som man memorerar snabbt och de sitter bra på foten. Jag gillar fabelgarnet, mjukt och elastiskt och det fyller ut bra, prisvärt med andra ord. Jag har stickat efter mönstret med undantag av tån, jag gillar min tå bättre än Cookie A:s tår så är det bara även fast jag tycker att hon är en smått genialisk strumpstickare i övrigt.

Mönster: Mitt eget, 60 maskor runt benet och 58 maskor nere runt foten, 2x2 ribb med slät tå. Sockorna är till min mamma och hon har lite mindre fötter än mig så därför är de lite trånga kring tårna på mig.

Garn: Rester från stickkorgen samt ett nystan från min hemliga vän. Svart On-line supersocke, mångfärgat fabel, grått Crazy och cerise Opal.

Stickor: Strumpstickor 2,5 mm

8 kommentarer:

Anonym sa...

Båda sockorna är jättefina, gillar rosa/lila kanten!

Unknown sa...

Supersnygga! Jag ska precis börja på mina monkeys.Jag gillar inte att skriva som anonym, men jag kom inte på nåt bra namn på min blogg. Men nu så...www.eldstickan.blogspot.com.
från fd ANONYM A

Din sida är superläcker!

Eva i Halmstad sa...

Va fina kanterna blir på monkey , gillar dina rest sockar , dom har så fina ränder,
Eva.

Anonym sa...

Jättefina sockar. Läckert med den rosa kanten. Din mor måste bli jätteglad.

desiree sa...

Den där användningen av restgarner var ju snygg! Varför har jag inte fler restgarner?

Dödergök sa...

Tack så mycket för kommentarerna! :)

Soili sa...

Jätte snyggt.Grått och rosa är så snyggt tillsammans.

Stick-kine sa...

Jättefina sockor! Stickade mina i spräckligt Opal - blev sköna men tycker inte mönstret framträder riktigt! Har inköpt norskt jättefint ullgarn och testar väl ett par till om jag inte fastnar för ditt princess-sockemönster! Döfina!Sköt om dig, Kine