måndag 7 januari 2008

Längtan till (grönsaks)landetJag bara måste...längta lite. Var det fler än jag som tittade på "Hemma hos Jamie" igår och fick odlingsabstinens? Jag har varit ett naknakocken fan ända sen det började men det här senaste serien för honom till ännu högre nivåer. Jag blir inte bara sugen på att laga mat utan det börjar klia i odlingsfingrarna. För vi vet väl att det är hög tid att börja planera inför odlingssässongen 2008?!

I år ska jag frossa i fröer. Förra året köpte jag nästan ingenting nytt utan jag sådde upp en massa som jag redan hade. (Okej då mannen om du råkar läsa det här, liiiite nytt köpte jag ju, men bara liiite.) Jag har inte bestämt mig för något tema för grönsakslandet än. Det lutar åt franskt (solrosor,massa olika gröna blad, kronärtskockor, charlottenlök mm.) eller gammalsvenskt tema med gammla kultursorter av morötter, potatis, rovor, ringblommor, vikingaärter och dill. Lite tid har jag på mig innan frökatalogerna börjar dimpa ner i brevlådan.

Jag har just inventerat mitt fröskrin och lite roliga kryddor hittade jag som passar sig för tidig sådd. Om några veckor åker akvariet ner från vinden, då börjar jag med basilika och timjan. Man kan aldrig få för mycket timjan.

Annars drömmer jag mest sinnessvaga förkylningsdrömmar (vaknade just ur en som skulle skulle kunna få vem som hellst att uppsöka någon slags psykinrättning) och heta drömmar om sockgarn. Strumpstickningsbacillen harverkligen smittat mig och jag vill sticka mer strumpor, nu på en gång, i alla de där dröm-garnerna.

Just nu drömmer jag hetast om det här;http://www.garnkorgen.se/product_info.php?cPath=21_291&products_id=1591 och det här;http://www.garnkorgen.se/product_info.php?cPath=21_122_126&products_id=334

Vad drömmer ni om?

8 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Vilka lyxgarn du drömmer om.
jag ser med spänning framåt, för jag fick ett växthus av min make i sommras, så de är helt nytt för mej med våren i växthuset. Har inte riktigt bestämt mej för hur jag vill ha de, förra året blev de bara köpta tomat och gurkplantor, satte en vinranka som växte lite, sen har de varit förvaring för mina blommor över vintern.
Ha de så gott så länge på dej,
Eva.

lillstrumpa sa...

Jag drömmer väldigt kluvet om att bo i lägenhet mitt i stan och ett stort hus med trädgård och fågelkvitter.

Lite mer realistiska drömmar är att hitta ett passande garn -gärna med lin i- att sticka en liten festlig bolero i, en snygg taklampa till köket och riktigt snövinter!

Anonym sa...

Vilka underbara garner du hittat. Man ( läs jag ) blir verkligen hagalen. Måste köpa snart...Och något som är roligt att plantera och så är majskolvar, de tar "lite" plats men det blir så gott///Eldstickan

Anonym sa...

Ja, jag vill se MER av hans trädgård och hus, det ser så himla mysigt ut. Har sparat till ett växthus under ett par år, men har inte råd riktigt än, så i år ska jag pröva att plantera tomater i hinkar och se om det blir nått. Jag bara älskar solvarma tomater!

Anna Stilla sa...

Jag drömmer om att kunna sticka flätstickning, bland annat. Idag har jag försökt /efter noggranna studier av diverse beskrivningar/ och lyckats med att sticka en halvfläta. Sedan försökte jag klura ut hur man kan göra en hel och det blev inte så bra. hela provlappen blev vriden på ngt konstigt sätt.

Dödergök sa...

Eva! Ibland måste man få drömma lite lyxigt,frågan är bara när lyxdrömmarna slår in. :)
Vad spännande med växthus! Tänk vad mycket kul du kan ha där.

Lillstrumpa! Jag bor ju mitt i stan i en lägenhet men med eget grönsaksland och stor trädgård, nu är ju min stad mycket mindre än din stad men jag längtar ändå ut på det "riktiga" landet.
Ja snö, det vill jag också ha, men nu regnar det igen.

Eldstickan! Det finns alldeles för mycket garn där ute och alldles för lite stålar i fickan.
Majs är så gott men jag har nog lite för lite plats för det tyvärr.

Lisa!Jag visst vill man se mer av huset och trädgården och allt. Men jag fattar att han vill vara lite privat också men ändå! :)
Jag drömmer också växthusdrömmar men de får vänta tills jag har ett eget hus. Du kan ju odla tomaterna bakom glas även fast du inte har ett växthus, eller i en sån där plast-tunnel, de är inte snygga men de fungerar förvånansvärt bra.

Anna stilla! Hej och välkommen till min blogg! :) Flätstickning är så kul när man väl kommer igång, men jag har också mycket kvar att lära mig. Jag tror att det bara är övning som gäller. :)

Anonym sa...

Drömmar kan slå in... Håll utkik i brevlådan i nästa vecka...

Dödergök sa...

OJ! Nu blev jag nyfiken som bara den! :)